Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγεκ, όπου επιπλέον παρέλαβε το έπαθλο του νικητή στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG, στο αγαπημένο του όργανο. Τον αντίστοιχο τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς πανηγύρισε και ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος, παρότι έμεινε 6ος στον τελικό του αγωνίσματος στην κροατική πόλη.

Στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου), ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του, παίρνοντας τη νίκη στον τελικό των κρίκων με 15,425 βαθμούς, με συντελεστή δυσκολίας 6,90 στο πρόγραμμά του. Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Γάλλοι Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (15,125 β.) και Ντάνι Πινιέιρο Ροντρίγκες (15,075 β.).

Παράλληλα, ο Πετρούνιας τερμάτισε και τυπικά 1ος στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, βάσει των πόντων που συγκέντρωσε στους αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη παρέλαβε στο Όσιγεκ το έπαθλο, το οποίο ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει εδώ και μήνες, χάρη στα χρυσά μετάλλια που είχε κερδίσει στα προηγούμενα φετινά παγκόσμια κύπελλα, σε Γαλλία, Γερμανία και Σλοβενία.

Λίγο νωρίτερα, στον τελικό του εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης είχε περιοριστεί στην 6η θέση με 14,350 β., αφού υπέπεσε σε λάθη και επιπλέον είχε μείωση 0,400 β.. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν κατά σειρά ο Ιάπωνας Κανέκο (15,100 β.), ο Ολλανδός Βάμες (15,075 β.) και ο Κροάτης Μάρκοβιτς (15,050 β.).

Παρόλα αυτά, ο Κοσμίδης θα φύγει επίσης με ένα πολύτιμο έπαθλο από το Όσιγεκ, αφού συγκέντρωσε τους απαιτούμενους πόντους ώστε να τερματίσει στην κορυφή της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμά του, για άλλη μια χρονιά.

Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του, έπειτα από το 2010 και το 2012, που ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο. Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου του Όσιγεκ πέφτει σήμερα (Κυριακή, 15/09, 19:00 – 21:30 ώρα Ελλάδας) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, όπου από ελληνικής πλευράς θα υπάρχει η συμμετοχή της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.