Φουντώνει η διαμάχη του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ κ. Δημήτρη Μελισσανίδη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με φόντο τον ΟΠΑΠ, τις χορηγίες και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μεσημέρι ο κ. Μελισσανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της Ενωσης ερωτήθηκε (ως εμπλεκόμενος και στον ΟΠΑΠ) για τη δυσαρέσκεια των Ερυθρόλευκων και τη φημολογία περί απόσυρσής τους από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και με τις απαντήσεις του έριξε λάδι στη φωτιά, ενώ το βράδυ η πειραϊκή ΠΑΕ απάντησε μέσω «κύκλων» με αιχμηρά σχόλια καταδεικνύοντας ότι η κόντρα μεταξύ των δύο ισχυρών επιχειρηματικά παραγόντων μαίνεται.

«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Εχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με εμάς. Είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική; Με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε», είπε αρχικά σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους ο κ. Μελισσανίδης και συνέχισε: «Αυτοί τελειώσανε. Εγώ ανοίγω βεντέτες μόνο με άντρες και όχι με κάποιους που φοράνε φουρό και δεν έχουν πάει στρατό. Κρύβονταν για να μην πάνε. Δεν ασχολούμαι. Αλβανικές κου…. ες είναι αυτές».

Ο διοικητικός ηγέτης της Ενωσης που απέφυγε να ονοματίσει σε ποιους αναφέρεται, είπε σχετικά με τη χορηγία που πρόσφερε ο ΟΠΑΠ στον Ολυμπιακό: «Η χορηγία είναι πολύ καλή. Αν τη θέλουν έχει καλώς να την πάρουν, αλλιώς φιλάκια. Ας μου στείλουν γραπτώς ότι δεν θέλουν τη χορηγία. Οχι με πόλεμο από τις εφημερίδες. Με τσίου-τσίου και νεροπίστολα νομίζουν ότι θα έρθουν;».

Ερωτηθείς για τον Ολυμπιακό διευκρίνισε ότι «με τον σύλλογο και τον κόσμο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με καμία ομάδα. Τον σέβομαι όπως σέβομαι όλες τις ομάδες. Ο ΑΕΚτσής μπορεί να χάσει τα πάντα αλλά δεν θα χάσει ποτέ την περηφάνια του».

Η απάντηση του Ολυμπιακού

Στο ίδιο αιχμηρό μήκος κύματος ήταν η απάντηση και από την πλευρά του Ολυμπιακού καθώς κύκλοι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Αλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός. Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών.

Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας.

Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα. Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.

Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία. Όσο για το μέλλον; Εδώ είμαστε. Και να είναι σίγουρος ο κύριος Μελισσανίδης ότι από εδώ και στο εξής, φώτα σε γήπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός δεν θα τον αφήσουμε να ξανακλείσει. Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει είναι τα φώτα ενός κελιού…».

1,9 εκατ. ευρώ η χορηγία από τον ΟΠΑΠ
Προηγουμένως, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Γιώργος Φελώνης, που βρέθηκε στο πάνελ για την παρουσίαση της φανέλας της ΑΕΚ, καθώς βασικός χορηγός της Ενωσης θα είναι ο ΟΠΑΠ: «Υπάρχει συμφωνία για 1,9 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Τα κριτήρια ήταν καθαρά επιχειρηματικά. Η ΑΕΚ έχει πολυπληθές κοινό και θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτό το κοινό. Θέλουμε αυτόν τον κόσμο να είναι πελάτες μας, όπως και των υπόλοιπων ομάδων».


Η επιστολή της ΠΑΕΟλυμπιακός προς τον ΟΠΑΠ

«Προς
ΟΠΑΠ ΑΕ
Υπόψη: κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου
Πρόεδρου

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέγραψε με την εταιρεία σας τη σύμβαση χορηγίας έχοντας την πεποίθηση ότι βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και ότι η εταιρεία σας προβαίνει στη σύναψη αυτής της συμβάσεως γνωρίζοντας και έχοντας σταθμίσει την αξία, τη δυναμική, την αξιοπιστία, τη διεθνή εικόνα και θέση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα πλαίσια και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Σας υπενθυμίζω, αν και απόλυτα περιττό, αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω επειδή μου ζητήσατε να σας απευθυνθώ εγγράφως, ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η πρώτη στη βαθμολογία της UEFA ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και απολαμβάνει της σταθερής και ακλόνητης εμπιστοσύνης δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων σε κάθε αγωνιστική της εκδήλωση. Καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταπολεμώντας τα φαινόμενα βίας και συμβάλλοντας στην προβολή του αθλητισμού της χώρας μας διεθνώς ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Οταν δεχθήκαμε τη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος της χορηγίας στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας σας για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δεσμευτήκατε προφορικά ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται με τις ΠΑΕ της Super League αλλά και γενικότερα η άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και ιδιαίτερα της ίσης μεταχείρισης χωρίς αυτό να αλλοιώνεται από οιαδήποτε μεταβολή της μετοχικής σας σύνθεσης. Μας δηλώσατε δε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της εταιρείας σας στα πλαίσια της αξιοπιστίας των ενεργειών σας στην άσκηση της χορηγικής σας πολιτικής.

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σας επισήμανα ότι ενέργειες και πρακτικές της Διοίκησης της εταιρείας σας, κατά το τελευταίο διάστημα, κλονίζουν τις αρχές στις οποίες είχαμε την πεποίθηση ότι βασίστηκε η σύναψη της μεταξύ μας συνεργασίας. Περαιτέρω δοκιμάζονται ασφαλώς και οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας σας λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι η εταιρεία σας εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την αγορά των παιχνιδιών στοιχήματος σχετικά με την έκβαση και των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όντας απεριόριστα υπεύθυνος τόσο απέναντι στους φιλάθλους του όσο και στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη δεν επιθυμεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε χορηγικό πρόγραμμα της εταιρείας σας το οποίο δεν θεμελιώνεται πάνω στις αρχές της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της αναβάθμισης της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας. Προς αποφυγή οποιασδήποτε δημόσιας διένεξης σας πρότεινα την αμοιβαία λύση της χορηγικής σύμβασης, γεγονός που αρχικά αποδεχθήκατε ως «εύλογο» και «απολύτως σεβαστό».

Ευελπιστώντας ότι η παράκλησή σας να σας αποστείλω την παρούσα είναι προς διευκόλυνσή σας και δεν αποσκοπεί σε διαμόρφωση αντιπαραθέσεων αλλά αποτελεί την ειλικρινή επιθυμία σας για λύση χωρίς εκατέρωθεν επιφυλάξεις, σας καλώ σε άμεση συνεννόηση για την υλοποίησή της.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η αντίθεσή μας σε πρακτικές που θίγουν τη μεγαλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιωάννης Βρέντζος
Διευθύνων Σύμβουλος»