Στον 3ο όμιλου του Τσάμπιονς Λιγκ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μπενφίκα, τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν και τη βελγική Άντερλεχτ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέφυγαν πολύ δυνατούς ομίλους και αντιπάλους, με την κλήρωση να θεωρείται αρκετά καλή για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 17/9 εντός έδρας με την Παρί Σεν Ζερμέν και ακολούθως θα δώσει δύο παιχνίδια εκτός έδρας με την Αντερλεχτ και την Μπενφίκα. Για την τέταρτη αγωνιστική θα υποδεχτεί την Μπενφίκα στον Πειραιά, για την πέμπτη θα παίξει εκτός με την Παρί και την τελευταία ημέρα θα παίξει στο Καραϊσκάκη με την Αντερλεχτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

1η αγωνιστική: Τρίτη 17/9 Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν

2η αγωνιστική: Τετάρτη 2/10 Άντερλεχτ – Ολυμπιακός

3η αγωνιστική: Τετάρτη 23/10 Μπενφίκα – Ολυμπιακός

4η αγωνιστική: Τρίτη 5/11 Ολυμπιακός – Μπενφίκα

5η αγωνιστική: Τετάρτη 27/11 Παρί Σεν Ζερμέν – Ολυμπιακός

6η αγωνιστική: Τρίτη 10/12 Ολυμπιακός – Άντερλεχτ

Ο τεχνικός των Πειραιωτών κ. Μίτσελ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι «δεν είναι κακός ο όμιλός μας, είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ο όμιλός μας δεν έχει σούπερ αστέρια. Είμαστε ευχαριστημένοι, δεν ήταν ασχημη κλήρωση, πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε αποφύγει όλες τις ισπανικές, τις αγγλικές ομάδες στον όμιλό μας, είναι καλό που υπάρχει ισορροπία στον όμιλο. Είδαμε ότι παίξαμε με την Άντερλεχτ στη διάρκεια της προετοιμασίας, παίξαμε καλά. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε εντός έδρας και, αν είναι δυνατόν, να τελειώσουμε στο Βέλγιο».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, έχουμε στον όμιλο δύο ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, τόσο η Παρί, όσο και η Μπενφίκα είναι πολύ δυνατές ομάδες. Όσο για την Άντερλεχτ, δεν είναι ο ευκολότερος αντίπαλος από το 4ο, όμως δεν είναι και Νάπολι ή Σοσιεδάδ. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε ένα δυνατό ρόστερ που αν παίξει αναλογικά με τις δυνατότητές του θα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Θα γίνουν ακόμα και δύο προσθήκες μέσα στις επόμενες ημέρες και αυτοί θα μας βοηθήσουν πιστεύω αρκετά».

Αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες της εφετινής σεζόν, είπε: «Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί, έχει και έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα μεγαλώνει. Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, να κάνουμε και την υπέρβαση στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια φτάσαμε στην πηγή, όμως είτε για ένα βαθμό, είτε για ένα γκολ στις καθυστερήσεις δεν τα καταφέραμε. Φέτος ελπίζω πως θα αξιοποιήσουμε το καλό υλικό που έχουμε και θα τα καταφέρουμε. Βέβαια, όπως είδαμε και με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, όμως εμείς το έχουμε κάνει στο παρελθόν και πρέπει να τα επαναλάβουμε και φέτος. Μία ομάδα, για να είναι παντού ανταγωνιστική χρειάζεται χρόνια δουλειάς και χτίσιμο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα προχωρήσουμε, θα αντέξουμε τις δυσκολίες και θα πάμε καλά σε Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι να πάρεις την πρόκριση. Στη συνέχεια, είναι νοκ άουτ αγώνες και εκεί όλα γίνονται. Το κλειδί είναι τι θα κάνεις στην αρχή, στα 6 παιχνίδια των ομίλων. Στην συνέχεια, μπορούμε να ενισχυθούμε, να δουλέψουμε και να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Όπως είπα και πριν, πιστεύω στην ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η απόκτηση 2 παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Από κει και πέρα, ποτέ δε ξέρεις τι θα έρθει. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, όλα είναι ρευστά».

1ος Όμιλος


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ρεάλ Σοσιεδάδ

2ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους
Γαλατασαραϊ
Κοπεγχάγη

3ος Όμιλος
Μπενφίκα
Παρί Σεν Ζερμέν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Άντερλεχτ

4ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μάντσεστερ Σίτι
Βικτόρια Πλζεν

5ος Όμιλος
Τσέλσι
Σάλκε
Βασιλεία
Στεάουα Βουκουρεστίου

6ος Όμιλος
Άρσεναλ
Μαρσέιγ
Μπορούσια Ντόρτμουντ
Νάπολι

7ος Όμιλος
Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Αούστρια Βιέννης

8ος Όμιλος
Μπαρτσελόνα
Μίλαν
Άγιαξ
Σέλτικ