Τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία, πανηγύρισε η Ξάνθη στο Μπέλφαστ, όπου με ηγέτη και σκόρερ τον Μαρσελίνιο (27’, 105’) κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή στην παράταση της ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης (1/8).

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Φλίσκας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Η Ξάνθη, όμως, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο που πέτυχε και τα δύο γκολ, λύγισε την αντίσταση της Λίνφιλντ που είχε ισοφαρίσει με τον Γκολτ στο 98’.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ξάνθης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βεβαίως η παρθενική πρόκριση που παίρνει…

Διαιτητής:
Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Κίτρινες:Μ.Μπερνς, Γκολτ, Τομσον – Παΐτο , Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης

Κόκκινη:Φλίσκας (45΄)

Λίνφιλντ (Ντέιβιντ Τζέφρεϊ):Τάφεϊ, Μ.Μπερνς (91΄ ΜακΚόουλ), Α. Μπερνς (71΄ ΜακΑλιστερ), Γουάρντ, Κλαρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (46΄ Μούλγκροου), Τόμσον, Κάρβιλ

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου):Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης (57΄ Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98΄ Γκοχούρι), Μάνταλος (57΄ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Μαρίν, Ντιέ

Αποκλείστηκαν οι Κύπριοι

Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν τα κατάφεραν αφού η Ομόνοια ηττήθηκε 2-1 (39’, 69’ Mπουντέσκου – 55’ Γκικίεβιτς) από τη ρουμανική Άστρα Γκιόργκιου μπροστά σε 19.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΓΣΠ και τέθηκε νοκ άουτ από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Επίσης αποκλείστηκε και η Ανόρθωση που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την «προίκα» του 3-0 από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Γκέφλε και ηττήθηκε με 4-0 (25’ Λούντεβαλ, 67′ Φαλτσέτας, 85′ Όρλοφ, 87′ Ντάλμπεργκ) στη Σουηδία, δεχόμενη μάλιστα το 3ο στο 85′ και το 4ο στο 87′!