Ο αλγερινός επιθετικός Ραφίκ Τζιμπούρ περιοδεύει (με σχετική άδεια από τη διοίκηση του Ολυμπιακού) στο εξωτερικό αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ωστόσο δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Ελλάδα δίχως να έχει βρει την ανταπόκριση ή τις συνθήκες που αναζητούσε. Στην περίπτωση αυτή, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι καλοδεχούμενος στην ομάδα του λιμανιού καθώς ο ίδιος ο προπονητής της, ο Ισπανός Μίτσελ, τόνισε πρόσφατα ότι δεν τον υπολογίζει πλέον στα πλάνα του.

Αυτό είναι το «παραθυράκι» που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ προκειμένου να εντάξει τον εξαιρετικό σκόρερ στο δυναμικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές (αν και δεν το διατυμπανίζουν) έχουν προφορική ταύτιση απόψεων για το ύψος των ετήσιων αποδοχών του Τζιμπούρ στην περίπτωση που ο τελευταίος ανηφορίσει προς τη Θεσσαλονίκη για να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.

Στον Ολυμπιακό ούτε που θέλουν να σκέφτονται βέβαια την παραχώρηση ενός εκ των κορυφαίων παικτών τους τα τελευταία δυόμιση χρόνια στον βασικό ανταγωνιστή για τον τίτλο της ερχόμενης σεζόν, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Ιβαν Σαββίδης φέρεται ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στους νυν πρωταθλητές προκειμένου να πετύχει μία σπουδαία επικοινωνιακή νίκη, συνδυάζοντάς την με μία σπουδαία μεταγραφή.

Ασάφεια πάντως εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την εγκυρότητα του συμβολαίου του Τζιμπούρ με τον Ολυμπιακό. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ καταρρίπτει με ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, ωστόσο από «μανατζερικούς» κύκλους προκύπτει ότι ο Αλγερινός μπορεί ακόμα και να μείνει ελεύθερος αν τραβήξει την υπόθεση στα άκρα. Η αλήθεια θα φανεί σύντομα…