Με δύο στόχους ξεκινάει η προσπάθεια για τη νέα εποχή της ΑΕΚ όπως τους παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης τόνισε ότι στη νέα προσπάθεια «θέλουμε να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά με προτεραιότητα στον έλληνα ποδοσφαιριστή. Μια ΑΕΚ που θα εξαρτάται από τον κόσμο της και δεν θα εξαρτάται από κανέναν» και ως δεύτερο στόχο προσδιόρισε «να χτίσουμε το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου έζησαν γενιές και γενιές, που ζήσαμε χαρές. Θα είναι ένα παλάτι, για τον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό. Θα υπάρξει ένα μουσείο για την ΑΕΚ και την προσφυγιά».

Ο κ. Μελισσανίδης διευκρίνισε ότι: «το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική» χωρίς όμως να όμως να παρουσιάσει τον φορέα δημιουργίας του γηπέδου. Πάντως επισήμανε ότι: «όταν θα είμαστε έτοιμοι με πλάνα και με σχέδια, θα μιλήσουμε με το Δημοτικό Συμβούλιο για να τους παρουσιάσουμε. Θέλω να πιστεύω πως τη νέα χρονιά θα μιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις. Ερήμωσε η Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο που δεν θα φέρνει κόσμο δύο ώρες την Κυριακή, αλλά θα γεμίζει την Νέα Φιλαδέλφεια επτά ημέρες την εβδομάδα».

Αναφερόμενος στο όνομα του γηπέδου αποκάλυψε ότι: «Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι Αγιά Σοφιά. Το εμπορικό όνομα είναι κάτι άλλο, το κοιτάμε, θα το δούμε».

Οσον αφορά την Ερασιτεχνική ΑΕΚ επισήμανε ότι: «Κάθε κάτοχος διαρκείας, θα γίνεται μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Είναι απαράδεκτο να βγαίνει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής από 500 μέλη. Δεν μιλάμε για ελεημοσύνη, αλλά για συμμετοχή και συσπείρωση. Όπως συμβαίνει στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου».

Τέλος αναφερόμενος στους αντιπάλους της ΑΕΚ δήλωσε: «Διαπιστώνω πως πολλοί ασχολούνται με το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ και παρατηρώ πανικό. Μην ανησυχούν. Είμαστε στην αρχή και στην ΑΕΚ δεν θα χαριστεί τίποτα».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και το «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος δήλωσε ότι: «Πρέπει να φτιαχτεί μια ΑΕΚ από την αρχή. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θα είναι και πάλι δυνατή, όπως ήταν πριν. Έχουμε πραγματικά πολύ καλούς συνεργάτες που έχουν προσφέρει στην ΑΕΚ για να τα καταφέρουμε. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους. Δεν μ’ αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη, έχουμε πολλά για να αρχίσουμε την προσπάθεια έτσι όπως θέλουμε για να χτίσουμε την νέα ΑΕΚ. Τα συναισθήματα μου είναι ιδιαίτερα…».