«Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Στεφάν Λάσμε για τα επόμενα δύο χρόνια». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση οι νταμπλούχοι Ελλάδος επισημοποίησαν την παραμονή του γκαμπονέζου σέντερ στο Τριφύλλι για τα επόμενα δύο χρόνια διατηρώντας ένα πολύ σπουδαίο «γρανάζι» στη μηχανή της ομάδας.

Πρόκειται για κίνηση κομβικής σημασίας από τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι όπως έχετε διαβάσει στο «Βήμα» δεν απέσυραν ποτέ το ενδιαφέρον τους, αντιθέτως «έπαιξαν» τέλεια το επικοινωνιακό παιχνίδι, ώστε να πιέσουν τον Γκαμπονέζο να υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αθλητικής διαδρομής του ο Λάσμε (30 ετών, 2,03 μ.) δεν είχε μείνει ποτέ για δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα. Τώρα, όμως, πήρε μια εντελώς διαφορετική απόφαση και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερους τίτλους με τους Πράσινους, μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος.

Τις επόμενες ημέρες ή ώρες, οι Πράσινοι αναμένεται να προβούν σε δύο εξίσου σπουδαίες ανακοινώσεις, καθώς όπως όλα δείχνουν ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης θα συμφωνήσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια, ενώ ο πολύ έμπειρος Αντώνης Φώτσης έχει δώσει τα χέρια προ πολλού με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πριν από τον Λάσμε, είχαν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό οι Τζέιμς Γκιστ και Ραμέλ Κέρι, επομένως οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις μη ευρωπαίων παικτών έχουν «κλείσει», ενώ από τους κοινοτικούς, ο Ρόκο – Λένι Ούλκιτς δεσμεύεται με συμβόλαιο και ο Γιόνας Ματσιούλις βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων με τους Πράσινους.