Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός δέχτηκε το πρώτο ισχυρό πλήγμα. Επειτα από δύο εκπληκτικές χρονιές και την κατάκτηση ισάριθμων ευρωπαϊκών τίτλων ο Αμερικανός Κάιλ Χάινς αποφάσισε να μην αποδεχτεί την πρόταση των Ερυθρόλευκων και να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν καταθέσει σπουδαία διετή προσφορά «εκτοξεύοντας» τις ετήσιες αποδοχές του Χάινς από τις 400.000 δολάρια (περίπου 300.000 ευρώ), που θα έπαιρνε για τη σεζόν 2013-14, στο 1 εκατ. δολάρια (περίπου 750.000 ευρώ), αλλά ο Αμερικανός προτίμησε να πάρει τα χρήματα της ΤΣΣΚΑ (μεταξύ 1,9-2,3 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο), που δεν απέχουν… έτη φωτός από εκείνα των Ερυθρόλευκων, άρα ο Χάινς μέτρησε και άλλα στοιχεία στην απόφασή του.
Ανθρωποι του περιβάλλοντός του εκτιμούν πως έπαιξαν ρόλο δύο γεγονότα: ο τραυματισμός του από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό και η διακοπή του τρίτου τελικού της Α1, με τον ίδιο αντίπαλο, στο ΣΕΦ έπειτα από εισβολή οπαδών του Ολυμπιακού. «Για ποιο λόγο να μείνει στην Ελλάδα; Το παιδί ζει από τύχη», έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι δικαιολογώντας την απόφαση του Χάινς και του κάθε Χάινς να θέλει να φύγει από τη χώρα μας για να παίξει στην ομάδα, που κέρδισε σε διαδοχικά Φάιναλ Φορ, αλλά να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μπορεί να διακατέχεται από παρόμοιες σκέψεις, αλλά και άλλες φορές στο παρελθόν έχει επιλέξει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα, ενώ είχε ευκαιρίες να μετακομίσει σε ομάδες του εξωτερικού. Μόνο μια χρονιά δοκίμασε να αγωνιστεί εκτός ελληνικών συνόρων (την περίοδο 2006-07), αλλά η θητεία του στους Χιούστον Ρόκετς του ΝΒΑ απεδείχθη σύντομη…