Η σκέψη για την απόκτηση του Σωκράτη Φυτανίδη δεν βρήκε περιθώριο υλοποίησης, αφού δεν διαγνώστηκε καν επιθυμία του έμπειρου αμυντικού να το συζητήσει περισσότερο επιλέγοντας την παραμονή του στον Ατρόμητο από την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής.

Το όνομα του Σωτήρη Κυργιάκου συζητήθηκε έντονα, ωστόσο κρίθηκε ως ανώφελο κόστος το να δαπανηθούν 400-500.000 ευρώ (διότι με τόσα θα το σκεφτόταν να παίξει στην Ενωση και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο 34χρονος στόπερ) για έναν και μόνο ποδοσφαιριστή της Γ’ Εθνικής.

Ετσι λοιπόν στην ΑΕΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο για να καλύψουν το κενό του έμπειρου κεντρικού αμυντικού που αυτή τη στιγμή απουσιάζει από το κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ο Ιταλός διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία: ποδοσφαιρική τρέλα, παραστάσεις από ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και διάθεση να βοηθήσει τους νεότερους ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί λόγω ψυχοσύνθεσης και ταμπεραμέντου στον εντός του γηπέδου καθοδηγητή για τους «μικρούς» της ομάδας, ειδικότερα δε για εκείνα που θα αγωνίζονται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ο 36χρονος Τσιρίλο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τούτο αποδείχθηκε μέσω της εξάμηνης παρουσίας του στη γαλλική Μετς την οποία βοήθησε (αγωνιζόμενος ως βασικός σε 15 αγώνες) να προβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Τι λέτε, δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην ελληνική Γ’ (και μάλιστα ερασιτεχνικού επιπέδου) Εθνική;