Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο προ ετών είχε… τολμήσει να αυτοχαρακτηριστεί «Special one» (σ.σ. εκλεκτός), προσωνύμιο που δεν έπαψε να τον συνοδεύει από τότε, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν ότι διαθέτει κάτι το ξεχωριστό. Κατά την επίσημη παρουσίασή του ως προπονητής των Μπλε, ο πορτογάλος κόουτς ερωτηθείς αν συνεχίζει να θεωρεί τον εαυτό του «special one» απάντησε χαμογελώντας:«I am the happy one» (σ.σ. είμαι ο χαρούμενος)…

«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με το ίδιο πάθος, όπως και παλαιότερα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε έναν σύλλογο και αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Ελπίζω να πετύχω περισσότερα απ’ όσα πέτυχα την πρώτη φορά. Η καριέρα μου είναι βασισμένη στην επιτυχία» ήταν μερικές από τις πρώτες ατάκες του κ. Μουρίνιο, ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο σε μια αίθουσα Τύπου, όπου γινόταν το αδιαχώρητο.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς από τη στιγμή που ο ρώσος μεγιστάνας τον απέλυσε το 2007 από τους Λονδρέζους, ο Μουρίνιο διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα μεταξύ τους. «Ό,τι ακούστηκε δεν ήταν αλήθεια. Ήταν κοινή συναινέσει το διαζύγιο. Ηταν μια λυπητερή στιγμή, που ωστόσο δεν μετανιώνω. Πλέον περιμένω να δουλέψουμε μαζί κάτω από καλύτερες συνθήκες, δηλαδή με σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο, ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς της Τσέλσι να τον κρίνουν για το έργο του από τούδε και στο εξής και όχι για όσα πέτυχε στην προηγούμενη θητεία του στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: «Οι οπαδοί της Τσέλσι θέλω να με αγαπήσουν για όσα μπορώ να πετύχω από εδώ και πέρα. Νομίζω πλέον πως οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες καθώς όλοι γνωρίζουν τι μπορώ να πετύχω. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς οπαδούς, ωστόσο όλοι θέλω να με κρίνουν από εδώ και πέρα. Νομίζω πως είμαι πιο ήρεμος από την πρώτη φορά. Μαθαίνεις από την εμπειρία που αποκτάς».

Οσο για τη νέα περιπέτεια στην καριέρα του, σχολίασε: «Είμαι Πορτογάλος. Πάντα μου άρεσαν οι περιπέτειες. Και όπως οι Πορτογάλοι του παρελθόντος, πάντα ήμουν θαλασσοπόρος».