Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός Σωκράτης Φυτανίδης ο οποίος τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ατρόμητο και πλέον είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του, έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και πλέον περιμένει το πράσινο φως του επόμενου προπονητή (αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Πορτογάλος Ντομίνγκος Πασιέντσα ο οποίος από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) για να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τον Δικέφαλο.

Ο Φυτανίδης ήταν ένας από τους πλέον αξιόπιστους κεντρικούς αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, πραγματοποίησε εμφανίσεις τέτοιες που τράβηξαν την προσοχή του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος, ο οποίος παρόλο που δεν τον χρησιμοποίησε σε αγώνα της εθνικής ανδρών λόγω πληθώρας λύσεων στην συγκεκριμένη θέση, δεν έκρυψε ότι τον υπολογίζει και ότι είναι μέσα στις πιθανές επιλογές του για το μέλλον.

Αυτό είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που ο 29χρονος Φυτανίδης προσπέρασε την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής (η οποία τον είχε προσεγγίσει προσφέροντας αρκετά χρήματα και τετραετές συμβόλαιο) ως επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο δεύτερος είναι η προοπτική να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ και ασφαλώς να διεκδικήσει τίτλους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κ. Ιβάν Σαββίδη έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την κατάκτηση εγχώριων τίτλων.

Η καθοριστική επαφή με τον ποδοσφαιριστή που για χάρη του ΠΑΟΚ άφησε στο περίμενε και τον Παναθηναϊκό (με τον οποίο διαπραγματευόταν για αρκετές εβδομάδες) ήδη έγινε. Ο Φυτανίδης ζύγισε τις καταστάσεις και επέλεξε τον ΠΑΟΚ παρά το ότι προέκυψαν προσφάτως και δύο ιταλικές ομάδες (Μπρέσια και Σασουόλο) οι οποίες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Πλέον περιμένει το «οκ» του επόμενου τεχνικού για να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.