Τους Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Γάλλος πρώην άσος των ερυθρολεύκων αναλαμβάνει τη θέση του Συμβούλου Στρατηγικής της διοίκησης, για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης και ο Νοτιοαφρικανός πρώην ποδοσφαιριστής του Ιωνικού και του ΟΦΗ τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή του συλλόγου.
«Πρόκειται για δύο σημαντικές προσωπικότητες που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν αίγλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάν υπήρξε πρεσβευτής του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια και πρόσφατα αποφασίσαμε να αναλάβει διευθυντής στραγητικής και σε θέματα σκάουτινγκ. Θέλουμε να ενισχύσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο διεθνές ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ο Πιέρ έχει μεγάλη εμπειρία από την Γαλλία και την Αγγλία, έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις, έπαιξε σε τελικό UEFA και σε Μουντιάλ, ενώ ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα. θα έχει την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος και σε συνεργασία με τον κύριο Λορένθο και τον προπονητή κ. Μίτσελ θα τρέχουν τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας » τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βρέτζος.
Ο κ. Βρέντζος τόνισε επίσης ότι έχει συμφωνηθεί το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι στόχοι της ομάδας που είναι η κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και η πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναφερόμενος στις μεταγραφές που θα γίνουν ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παρακολουθήσει ούτε να διαψεύδει τη μεταγραφιολογία των τελευταίων ημερών. Χαρακτηριστικά ανέφερε τον Σέρβο Μισίμοβιτς για τον οποίο διευκρίνισε δεν υπάρχει ενδιαφέρον καθώς η ομάδα του ζητάει 3 εκατ. ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά και τον Πέδρο Λεόν της Χετάφε ο οποίος είχε οψιόν αγοράς 6-7 εκατ. ευρώ.

«Δεν μπορούμε να διαψεύδουμε κάθε μέρα τα ονόματα και καλό είναι αυτό το πράγμα να κοπάσει. Ξέρουμε τις ανάγκες τις ομάδας. Δεν θα λειτουργήσουμε υπό πίεση, αλλά θέλουμε ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών να τελειώσει πριν την προετοιμασία. Ξέρουμε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού είναι καλός, ενώ για να έχεις απαιτήσεις στην Ευρώπη δεν μπορείς να φτιάξεις μια πολύ νεανική ομάδα. Χρειάζεται ένας συνδυασμός. Τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες που έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας, η επένδυση στους Έλληνες παίκτες και στο τμήμα των ακαδημιών. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε πως οι άνθρωποι που θα είναι μαζί μας θα βοηθήσουν και θα εξελίξουν την προσπάθεια » τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην οικονομική κρίση η οποία απωθεί πολλούς ποδοσφαιριστές να έλθουν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Καρεμπέ. «Όταν μιλάω με ανθρώπους για την Ελλάδα όλοι μιλούν για την κρίση. Όταν όμως μιλάω με ανθρώπους στην UEFA και στηνFIFA για την Ελλάδα, τότε όλοι μου λένε για τον Ολυμπιακό κι αυτό δείχνει πόσο σημαντικός σύλλογος είναι. Στην Ελλάδα μιλάνε τώρα για την κρίση, όμως πάντα υπάρχει και η φιλοσοφία, η Ακρόπολη» υπογράμμισε.