Ο Πέδρο Λεόν την νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα αγωνίζεται τελικά στον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος Ισπανός θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Λεβάντε η οποία πλήρωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης την οψιόν των 5 εκατ. ευρώ και του ανανέωσε το συμβόλαιο. Για το γεγονός ότι έγινε επανειλημμένα πρωτοσέλιδο στον ελληνικό οπαδικό Τύπο, προφανώς δεν ευθύνεται ο Μίτσελ. Ο ισπανός προπονητής των ερυθρολεύκων έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να τον φέρει στον Πειραιά, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στον πρόεδρο της Χετάφε.
Επειδή ο Πέδρο Λεόν προτίμησε τη Χετάφε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παίκτες που θέλουν να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Κατά την περυσινή μεταγραφική περίοδο ο οπαδικός Τύπος έφερε στον Ολυμπιακό περισσότερους από 100 ποδοσφαιριστές. Ολοι οι ελεύθεροι και δυσαρεστημένοι, κατά μία διαβολική σύμπτωση, θέλουν να αγωνισθούν στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Στο ίδιο μεταγραφικό μοτίβο φέρεται να κινείται και φέτος ο Ολυμπιακός. Πριν κάποιες εβδομάδες έγινε πρωτοσέλιδο ο Ουκρανός ανασταλτικός μέσος Ανατόλι Τίμοστσουκ που έμενε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου. Το γεγονός ότι υπέγραψε τελικά στην ρωσική Ζενίτ χωρίς να συζητήσει ποτέ με τον Ολυμπιακό, δεν έχει σημασία.
Επόμενος ερυθρόλευκος στόχος που έγινε πρωτοσέλιδο ήταν ο Ισπανός Εστεμπάν Γκρανέρο της αγγλικής Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς που υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ. Παρεμπιπτόντως για τον παίκτη τελευταία ενδιαφέρεται η ρωσική Ρουμπίν η οποία πέρυσι άρπαξε από τους ερυθρόλευκους τον Ορμπάιθ και τον Μαρκάνο.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς ο οποίος κοντεύει να κλείσει αισίως τα 32 του χρόνια. Ο Σέρβος μένει ελεύθερος από την βελγική Αντερλεχτ και επί του παρόντος όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό για να αποσπάσει από την βελγική ομάδα ένα καλύτερο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Το ίδιο είχε κάνει και προ διετίας.
Σαν τρελός για να μετακομίσει στον Πειραιά κάνει ο Ζβένταν Μισίμοβιτς, το όνομα του οποίου δεν λείπει από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο 31χρονος Σέρβος επιτελικός μέσος θέλει να φύγει από την Κίνα και ο μάνατζέρ του προσπαθεί εναγωνίως να του βρει συμβόλαιο σε ευρωπαϊκή ομάδα. Αν αυτή αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως ο Ολυμπιακός, ακόμη το καλύτερο.
Ο αριστερός αμυντικός Γιώργος Τζαβέλλας της γαλλικής Μονακό, ο δεξιός αμυντικός Μίγκελ Τόρες της ισπανικής Χετάφε, ο κεντρικός αμυντικός Σωκράτης Φυτανίδης του Ατρόμητου, ο μέσος Ντέιβιντ Νταν της αγγλικής Μπλάκμπερν, ο μέσος Ντάνιελ Μπράατεν της γαλλικής Τουλούζ, ο δεξιός μέσος Γιοάν Μολό της γαλλικής Νανσί, ο δεξιός μέσος Γιοάν Βερδού της Εσπανιόλ, ο ολλανδός αριστερός μέσος Ράιαν Μπάμπελ που μένει ελεύθερος από την Βόλφσμπουργ, ο σλοβάκος κεντρικός μέσος Βλάντιμιρ Βάις που μένει ελεύθερος από την Πεσκάρα και δεκάδες άλλοι παίκτες όλων των θέσεων, επιθυμούν σύμφωνα με τον οπαδικό Τύπο να βγάλουν το παντεσπάνι τους φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.
Τις επόμενες εβδομάδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα ο βραζιλιάνος Κακά που αγωνίζεται ελάχιστα στην Ρεάλ και ο Νταβίντ Βίγια που θέλει να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Ο βραζιλιάνος Νεϊμάρ δυστυχώς πρόλαβε και υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα.
Επί της ουσίας τους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό τους γνωρίζουν μόνο ο προπονητής και ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας. Οι περιφερόμενοι καθημερινά στον οπαδικό Τύπο, απλώς επιθυμούν να παίξουν στον Ολυμπιακό ή τον χρησιμοποιούν για να ανεβάσουν το κασέ τους και ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Από το γενικό ενδιαφέρον μέχρι το πρωτοσέλιδο, υπάρχει όμως τεράστια διαφορά.