Ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και ο Ατρόμητος κρατάει την τύχη στα χέρια του για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα του Περιστερίου που υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης ισοβαθμεί στους δέκα πόντους με τον ΠΑΟΚ, που δοκιμάζεται στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, αλλά έχει τον πρώτο λόγο καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Δικέφαλο. Μάλιστα, ο Δικέφαλος σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει να μείνει τελευταίος στη βαθμολογία, αρχίζοντας νωρίτερα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη νέα σεζόν.

Ελπίδες πάντως για την πρώτη θέση έχει και ο Αστέρας, ο οποίος όμως πέρα από δική του νίκη στο Περιστέρι, περιμένει και ήττα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Και τα δύο παιχνίδια θα αρχίσουν στις 20.30.

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Σε περίπτωση ισοβαθμίας Ατρομήτου και ΠΑΟΚ, υπερτερεί ο Ατρόμητος, ενώ σε ισοβαθμία ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, υπερτερεί ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ έχει μείνει εκτός διεκδίκησης Τσάμπιονς Λιγκ αλλά κυνηγά ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

-Αν νικήσει ο Ατρόμητος τον Αστέρα, τότε οι Περιστεριώτες με 13 βαθμούς παίρνουν την προνομιούχο θέση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο ματς ΠΑΣ – ΠΑΟΚ.

-Με νίκη στο Περιστέρι, ο Αστέρας θα φτάσει τους 11 βαθμούς, ο Ατρόμητος θα μείνει στους 10 και για να βγει πρώτος θα πρέπει να χάσει στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ που επίσης θα μείνει στους 10.

-Αν ο ΠΑΟΚ πάρει ισοπαλία στα Γιάννινα (και ο Αστέρας νικήσει στο Περιστέρι) τότε ισοβαθμεί με τον Αστέρα στους 11 βαθμούς και πρώτη τερματίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, γιατί είναι καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

-Αν λήξει ισόπαλο το ματς Ατρομήτου – Αστέρα, τότε ο Ατρόμητος θα φτάσει τους 11 βαθμούς και ο Αστέρας τους 9. Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον νικήσει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, θα τερματίσει πρώτος με 13 βαθμούς. Αντιθέτως, αν αναδειχθεί ισόπαλος και ο Δικέφαλος θα φτάσει τους 11 βαθμούς, όσους και ο Ατρόμητος, που όμως είναι καλύτερος στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το πρόγραμμα

20.30 Ατρόμητος – Αστ. Τρίπολης – novasports2

20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ novasports1

Βαθμολογία

Ατρόμητος 10

ΠΑΟΚ 10

Αστέρας Τρίπολης 8

ΠΑΣ Γιάννινα 7