Λευκή επιταγή ζήτησε και έλαβε ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό προκειμένου να χτίσει την ομάδα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν στις 17 Αυγούστου που θα κάνει σέντρα το νέο πρωτάθλημα. Ο ισπανός προπονητής ξεκινάει το χτίσιμο με ένα συν και ένα πλην. Υπέρ του είναι το γεγονός ότι κάθησε στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» τους τελευταίους τέσσερις μήνες και γνωρίζει τις δυνατότητες των υπαρχόντων παικτών. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή πίστωση χρόνου για να αποφασίσει ποιους θα κρατήσει και ποιους θα κόψει από την προετοιμασία που θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή να κόψει το 50% των 35 ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα του, ώστε με τις επτά-οκτώ μεταγραφές που ο ίδιος έχει εξαγγείλει στο τέλος να φτιάξει ένα ιδανικό ρόστερ 25-28 παικτών.
Ο Μίτσελ ενημέρωσε τη διοίκηση των ερυθρολεύκων ότι χρειάζεται χτίσιμο από την αρχή η μεσαία γραμμή της ομάδας. Από τους υπάρχοντες παίκτες έχει σε εκτίμηση μόνο τον Γιάννη Μανιάτη και αυτόν επειδή μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις. Με τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοντέστο δεν ασχολείται. Και οι δύο έχουν τα χρονάκια τους και απλώς περιμένουν τον τελευταίο μισθό στις 30 Ιουνίου. Ο Λιούμπομιρ Φέισα δεν «ξετρελαίνει» τον Μίτσελ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα. Αν επαληθευθούν οι φήμες που θέλουν τον σέρβο μέσο να φλερτάρει με ομάδα του εξωτερικού, δεν θα έβαζε εμπόδια στην αποχώρησή του.
Από τον Ιταλό Λεάντρο Γκρέκο και τον Πορτογάλο Πάουλο Μασάντο γνωρίζει ότι δεν έχει να πάρει τίποτε παραπάνω από τα ελάχιστα που έδωσαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν δεν φύγουν μόνοι τους, θα τους κρατήσει με βαριά καρδιά. Θα πρέπει όμως να συνωμοτήσει υπέρ τους το Σύμπαν για να βρουν θέση στην ενδεκάδα. Ο Ισπανός Πέδρο Λεόν της Χετάφε και ο Βόσνιος Ζβέζνταν Μισίμοβιτς φέρονται να είναι οι δύο εκλεκτοί του Μίτσελ για το κέντρο και δεξιά στη μεσαία γραμμή. Οι δύο ανασταλτικοί χαφ, μετά το ναυάγιο της απόκτησης του Ντέρεκ Μπόατενγκ τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε «δέσει» με ένα απλό προσύμφωνο και την κοπάνησε για την αγγλική Φούλαμ, αναζητούνται.
Ο Μίτσελ μετά την αποχώρηση του Μάρκο Πάντελιτς ενδέχεται να ζητήσει και κεντρικό επιθετικό. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα παραμείνουν στον Πειραιά ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του τερματοφύλακα. Αν ο Μπάλας Μέγερι φέρει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, θα αναζητηθεί αντικαταστάτης του στη διεθνή αγορά. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες, ο μόνος που έχει πιθανότητες να επιστρέψει στον Πειραιά είναι ο Αντρέας Τάτος. Οι Ζαραδούκας, Ποτουρίδης, Βασιλόγιαννης, Σουμπίνιο, Διαμαντάκος, Κατάι, Γκρμπιτς δύσκολα θα δώσουν το «παρών» στην προετοιμασία.
Αντιθέτως, αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα οι νεοαποκτηθέντες από το ελληνικό πρωτάθλημα Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ Γιάννινα), Ολαϊτάν (Βέροια), Σάμαρης (Πανιώνιος) και ενδεχομένως ο Τζανακάκης (Εργοτέλης). Και ενώ αυτοί θα έρχονται, ο Φετφατζίδης και υπό προϋποθέσεις ο Βλαχοδήμος θα φεύγουν δανεικοί για την ομάδα που θα τους εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα της. Νέο πρόσωπο στην άμυνα του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ της Μπράγκα Σαλίνο, ενώ σε περίπτωση που παραχωρηθεί κάποιος από τους Σιόβα και Μανωλά, το κενό που θα αφήσουν αναμένεται να καλυφθεί με ποδοσφαιριστή από την ομάδα νέων του συλλόγου.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 30 Μαΐου 2013

HeliosPlus