Η πάλη, το μπέιζμπολ/σόφτμπολ και το σκουός κερδίζουν τη μάχη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, τους οποίους διεκδικούν η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και η Μαδρίτη. Στην Αγία Πετρούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου ξεκίνησε ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η παρουσίαση των μπέιζμπολ/σόφτμπολ, καράτε, πατίνια με ρόδες, σκουός, αναρρίχηση, θαλάσσιο σκι με μία σανίδα και κινεζικό γου σου κουν φου, από τα οποία τα πέντε δεν θα εκπροσωπηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το άθλημα της πάλης παρουσίασαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νέναντ Λάλοβιτς (Σερβία), οι χρυσές ολυμπιονίκης Κάρολ Χεν (Καναδάς), Λίζα Λεγκράν (Γαλλία) και ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ Τζιμ Σερ.
Οι διαπιστευμένοι στη συνεδρίαση δημοσιογράφοι του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Βες Σπορτ» Μαρία Βορομπιόβα, Βλαντίμιρ Ιβανόφ και Αντρέι Μίτκοφ επικαλούμενοι συζητήσεις με δεκάδες μέλη της ΔΟΕ, έδωσαν στη δημοσιότητα την είδηση ότι η πάλη θα παραμείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα, το μπέιζμπολ/σόφτμπολ θα επιστρέψει έπειτα από 12 χρόνια και το σκουός θα συμπεριληφθεί σε αυτό για πρώτη φορά.
Η εκτελεστική επιτροπή έπειτα από 9 ψηφοροίες (η πάλη συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τον α’ γύρο) αποφάσισε να προτείνει τα τρία αθλήματα για την Ολυμπιάδα του 2020, που θα επικυρωθούν από τη Σύνοδο της ΔΟΕ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.