Παρούσα και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Ανγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία είναι ποδοσφαιρόφιλη, θα βρίσκεται στις εξέδρες του σταδίου Ουέμπλεϊ στο Λονδίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τον γερμανικό εμφύλιο μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κυρία Μέρκελ κατά καιρούς ήταν παρούσα σε πολλές αναμετρήσεις της εθνικής Γερμανίας, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 αλλά και στο Euro 2012 στο παιχνίδι της Νατσιοναλμανσαφτ με την Ελλάδα στην προημιτελική φάση.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που δύο γερμανικές ομάδες αναμετρώνται στον τελικό και όπως γίνεται αντιληπτό το ενδιαφέρον στη Γερμάνια είναι τεράστιο. Στο Βερολίνο θα λειτουργήσει και πάλι, όπως κατά το Euro 2012, το «μίλι των φιλάθλων» από την Πύλη του Βρανδεμβούργου ως την οδό 17ης Ιουνίου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε πέντε γιγαντοοθόνες 50×80 τετραγωνικών μέτρων. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα αρχίσει από το μεσημέρι, με συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων, ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας.