Μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ αποφάσισε να προσφέρει η UEFA στον νικητή του Γιουρόπα Λιγκ από την περίοδο 2014-2015. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή 24 Μαΐου την απόφασή της η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα εξετάζει προτάσεις για να δοθεί και πέμπτη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ στα πιο ισχυρά εθνικά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ.
Εξάλλου η UEFA επιβεβαίωσε ότι θα τιμωρεί με μίνιμουμ 10 αγωνιστικές αποκλεισμό τους παίκες ή τους παράγοντες που εμπλέκονται σε ρατσιστικά επεισόδια. Οσον αφορά τις ομάδες αυτές θα τιμωρούνται με προσωρινό αποκλεισμό της έδρας τους στο πρώτο ρατσιστικό επεισόδιο ενώ αν υπάρξουν και νέα επεισόδια το γήπεδό τους θα τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό.
Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν προς έγκριση στο Συνέδριο της UEFA που συνέρχεται την Παρασκευή. Παρόμοια μέτρα θα είναι υποχρεωμένες να λάβουν και οι εθνικές ομοσπονδίες για τα πρωταθλήματά τους. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου και θα ισχύσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών στο Ισραήλ και στις διοργανώσεις της UEFA τη νέα σεζόν.
Η ηγεσία της UEFA που συνεδρίασε στο Λονδίνο, όπου το Σάββατο διεξάγεται ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αποφάσισε να αναβαθμίσει την εμπλοκή της στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Ετσι αποφασίστηκε να δημιουργεί «προφίλ στεροϊδών» για 900 παίκτες που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της από το 1998. Το προφίλ αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το «βιολογικό διαβατήριο» των παικτών. Επίσης, στις διοργανώσεις της UEFA θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά τεστ αίματος.
Τέλος η UEFA ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 θα διεξαχθεί στο Βερολίνο ενώ του Γιουρόπα Λιγκ στη Βαρσοβία.