Για τον Ολυμπιακό η αγωνιστική περίοδος τελείωσε στις 12 Μαΐου που οι παίκτες του έφυγαν διακοπές. Εως τις 7 Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία μεσολαβούν 55 μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο προπονητής των ερυθρολεύκων κ. Μίτσελ καλείται να χτίσει το ρόστερ για το επόμενο πρωτάθλημα.
Επί του παρόντος στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί πλήρης άπνοια. Παίκτες προτείνονται καθημερινά από διάφορους μάνατζερ, χωρίς όμως να λαμβάνονται αποφάσεις. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της ούτε για τους πέντε ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Ρόι Κάρολ για την παραμονή του στον Πειραιά ακόμη για έναν χρόνο. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει μπάλα για άλλους 12 μήνες, ο Φρανσουά Μοντέστο δεν θα έλεγε όχι αν του πρότειναν κάτι ανάλογο, ενώ ο Μάρκο Πάντελιτς δεν πήρε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής σε αγώνα από την ημέρα που ο Μίτσελ πάτησε το πόδι του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και προφανώς δεν ελπίζει σε τίποτα.
Παρελθόν πρέπει να θεωρείται και ο Ντρίσα Ντιακιτέ τα προσόντα του οποίου δεν ικανοποιούν τον προπονητή των Ερυθρολεύκων. Επιπλέον ουδείς γνωρίζει αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πάμπλο Πίνο ο οποίος βγήκε από το… ψυγείο προκειμένου να βοηθήσει έστω και για ένα ημίχρονο στον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρωτάθλημα με 28 συμβόλαια εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Εν ολίγοις για να αποκτηθούν νέοι παίκτες και κυρίως για να ενταχθούν στην ομάδα οι αποκτηθέντες από τον περασμένο Ιανουάριο Σάμαρης, Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Σαλίνο αλλά και να επιστρέψει κάποιος από τους Τάτο, Σουμπίνιο, Ζαραδούκα, Ποτουρίδη που αγωνίστηκαν δανεικοί σε άλλες ομάδες, πρέπει να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ.
Η απώλεια του Ντέρεγκ Μπόατενγκ και η αδυναμία του Λεάντρο Γκρέκο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ομάδας, υποχρεώνουν τον κ. Μίτσελ να αναζητήσει τουλάχιστον δύο παίκτες μεσαίας γραμμής και μάλιστα έτοιμους για την ενδεκάδα. Ο ισπανός προπονητής ψάχνει στην αγορά της πατρίδας του την οποία γνωρίζει, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε δύο πρώην παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον 25χρονο Γκρανέρο Εστεμπάν ο οποίος είχε φέτος μία τραυματική εμπειρία με την αγγλική Κουίς Παρκ Ρέιντζερς η οποία υποβιβάστηκε και τον 27χρονο Πέδρο Λεόν ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Μίτσελ στην Χετάφε.
Ο Ολυμπιακός αναζητάει επίσης δύο παίκτες για τη δεξιά πλευρά. Έναν αμυντικό και έναν επιθετικό. Αν προκύψουν άλλες ανάγκες, αυτό θα εξαρτηθεί από του ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα πουν όχι αν πάρουν στα χέρια τους μία καλή πρόταση για την παραχώρηση του Μανωλά στην Μονακό, ή του Μέγιερι στην Εβερτον. Επίσης δεν θα ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Φέισα ή του Τζιμπούρ. Επίσης δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα παραχωρήσουν δανεικούς τους Βλαχοδήμο και Φετφατζίδη, όπως και ποιοι από τους πιτσιρικάδες που διακρίθηκαν στον Τσάμπιονς Λιγκ νέων θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να ωριμάσουν οι ουκ ολίγοι «πιτσιρικάδες» τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει στο δυναμικό του, απαιτούνται τρεις ή τέσσερις έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα σηκώσουν το βάρος των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.