Η ΕΠΟ αντί να ζητήσει συγνώμη για τις κάκιστες διαιτησίες των τελευταίων ημερών πέρασε και στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να της φορτώσουν τις αγωνιστικές αδυναμίες των ομάδων και να την χρησιμοποιήσουν ως σάκο του μποξ προκειμένου να απορροφηθεί η απόγνωση των οπαδών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία κάνει λόγο για τακτική παραπληροφόρησης, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν αλλά δεν θα επιτρέψει να την καταστήσουν συμμέτοχη στην ελλειμματική εικόνα των ομάδων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η «ετήσια διαδικασία» μεταφοράς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του βάρους, που προκύπτει από τις αγωνιστικές ή ευρύτερου χαρακτήρα αδυναμίες ομάδων, ειδικώς των επαγγελματικών κατηγοριών, ξεκίνησε και φέτος με όλες τις προβλεπόμενες «δόξες και τιμές».

Η περίοδος, πυκνή σε εξελίξεις αγωνιστικές και μη, προσφέρεται (έτσι πιστεύουν κάποιοι), να εμφανιστεί η Ομοσπονδία, με ακραίως αστείες σε κάποιες περιπτώσεις αιτιάσεις, ως «σάκος του μποξ», ώστε να απορροφήσει όλη την υπαρκτή απόγνωση οπαδών, προέδρων, προπονητών και κάθε είδους συμβούλων από τα αγωνιστικά ή άλλα ελλείμματα των ομάδων τους.

Η Ε.Π.Ο., είναι σαφές, πως αναλαμβάνει πλήρως τις όποιες ευθύνες, ακόμη και τεχνηέντως διογκωμένες, της αναλογούν από την αγωνιστική δραστηριότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εφαρμόζει άμεσα και σκληρά τις προβλέψεις των κανονισμών και τιμωρεί, μέσω των εντεταλμένων οργάνων της, παραδειγματικά τους παραβάτες, ακόμη και όταν αυτοί ζητούν δημόσια συγνώμη για το λάθος ή την αβλεψία τους.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι διατεθειμένη είτε να αποστεί των αρμοδιοτήτων της, είτε, πολύ περισσότερο, να ενσωματώσει στο πεδίο των δικών της ευθυνών και όλες εκείνες, που, ευθέως και απολύτως, ανήκουν στις ομάδες και σε όσους τις διοικούν ή τις διαχειρίζονται περιστασιακά.

Όσοι πιστεύουν, πως με την τακτική της παραπληροφόρησης, με την πολύτιμη συνδρομή «ειδικών του είδους», θα καταστήσουν την Ομοσπονδία συμμέτοχη στην ελλειμματική δημόσια εικόνα (αγωνιστική και μη) των εταιρειών τους ή αδύναμη στην εφαρμογή των κανονισμών «πλανώνται πλάνην οικτράν».