Την ανανέωση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2016 συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου κ. Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος κόουτς ζήτησε προθεσμία ολίγων ημερών για να απαντήσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της εθνικής. Ωστόσο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην καθημερινή δράση και στον πάγκο κάποιας ομάδας.
Η εθνική ομάδα την Παρασκευή 7 Ιουνίου αντιμετωπίζει στο Βίλνιους τη Λιθουανία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 2014. Ο αγώνας είναι καθοριστικός για την παρουσία ή μη της ελληνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με νίκη διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες για κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, η οποία οδηγεί σε αγώνες μπαράζ το ερχόμενο Φθινόπωρο. Με ισοπαλία οι ελπίδες περιορίζονται αλλά δεν εξανεμίζονται, ενώ σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω και από τη Σλοβακία η οποία την ίδια μέρα αγωνίζεται εκτός έδρας με το Λιχτενστάιν.
Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη φάση είναι η ετοιμότητα των ελλήνων διεθνών για το παιχνίδι με την Λιθουανία. Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τις προπονήσεις στις 10 Μαΐου και ο Ολυμπιακός είναι σε διακοπές από τις 12 Μαΐου και οι μόνοι που βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα είναι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αγωνίζονται στα πλέι οφ, και οι παίκτες που παίζουν στα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου που ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι στις 7 Ιουνίου θα βρίσκονται στην ίδια αγωνιστική κατάσταση με τους διεθνείς των άλλων ομάδων.