Το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του και δεύτερο συνεχόμενο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-1 στην παράταση του Αστέρα Τρίπολης, στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 13′ με τον Ράγιος, ο Φουστέρ ισοφάρισε στο 42′ και στην παράταση τα γκολ του Τζιμπούρ στο 98′ και του Αμπντούν στο 119′ με πέναλτι «σφράγισαν» το νταμπλ των «ερυθρολεύκων». Ο τελικός, πάντως, σημαδεύτηκε από τον μη καταλογισμό πέναλτι εις βάρος των Πειραιωτών σε χέρι του Μανιάτη στο 68′, που θα επέφερε και την αποβολή του διεθνή μεσοαμυντικού. Χάλασε στο τέλος ο αγώνας με τους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται «πυγμάχοι» και ο Γιάχος να χάνει τον έλεγχο.

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ

Η φάση με το χέρι του Μανιάτη, που ήταν η αφορμή για τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης, δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Γιώργου Σαρρή, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τον τελικό του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, τόνισε ότι «λάθη γίνονται και υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές για να κρίνουν. Στο οργανωτικό κομμάτι όμως πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά».

Σημειώνεται, ωστόσο, αναφορικά με την φάση που ο Γιάχος κακώς δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα, ότι όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ, ο διαιτητής δεν είχε ξεκάθαρη άποψη και ρώτησε τον βοηθό του, τον Τριτσώνη που του είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι στην φάση.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, απάντησε: «Όποιος και να το έπαιρνε, δίκαια θα το έπαιρνε…»!

Στην συνέχεια, ο Γιώργος Σαρρής ρωτήθηκε για τα όσα έγιναν στο τέλος με τις συμπλοκές των παικτών και είπε: «Όπως περνάει κρίση η Ελλάδα, περνάει και το ποδόσφαιρο. Τα προβλήματα του χώρου δεν λύνονται μονομερώς. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό».

Τέλος, αναφορικά με τον Φερνάντο Σάντος και την Εθνική, είπε: «Είμαστε σε συζήτηση με τον κ. Σάντος για ανανέωση της συνεργασίας μας για άλλα δύο χρόνια».

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Με γραφικά σχόλια, ούτε ασχολούμαστε, ούτε μας αγγίζουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το φινάλε του τελικού με τον Αστέρα Τρίπολης (3-1) και με αφορμή όσα ειπώθηκαν για την διαιτησία.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής: «Ήταν ένα δυνατό και καλό παιχνίδι, ενώ στα τελευταία λεπτά αναγκαστήκαμε ουσιαστικά να παίξουμε με δέκα παίκτες (σ.σ. λόγω του τραυματισμού του Χολέβας). Έχουμε μπροστά μας όλο τον χρόνο για να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για τη νέα σεζόν. Τώρα όσον αφορά κάποια σχόλια από τον Αστέρα, είτε κάποια τιτιβίσματα από άλλες ομάδες με γραφικά σχόλια, ούτε ασχολούμαστε, ούτε μας αγγίζουν».

«Αλήτης ο Γιάχος», «βρόμικο το ποδόσφαιρο», λένε στον Αστέρα

Μπορεί οι παίκτες και ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης να θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, πηγαίνοντας να παραλάβουν τα μετάλλια των φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου, όμως, ο συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Γιάννη Καϋμενάκη) της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, έβαλε… φωτιά με τις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV:

«Σήμερα δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, κέρδισε η αλητεία. Ο Γιάχος ο αλήτης κέρδισε και η αλητοπαρέα του», είπε ο εκ των ισχυρών ανδρών του Αστέρα, εκφράζοντας ανοιχτά την οργή που επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου.

Ο Μπάκος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Χιώτη ρέφερι «αλήτη», καθώς ήταν έξω φρενών για την μη υπόδειξη του καθαρού πέναλτι του Μανιάτη, το οποίο ποτέ δεν δόθηκε.