Αφαντος παραμένει ο Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο διεθνής γκανέζος ανασταλτικός μέσος που πριν από ένα μήνα είχε δηλώσει ότι «στις 14 Απριλίου θα είμαι έτοιμος να παίξω στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» εξαφανίστηκε από τις 23 Απριλίου που το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο τον δικαίωσε στη διαμάχη του με την ουκρανική Ντνιέπρ.
Ο Μπόατενγκ από την ημέρα που απέκτησε την ποδοσφαιρική του ελευθερία αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στον Ολυμπιακό είπε ότι πηγαίνει στην Ισπανία για προσωπική υπόθεση. Ο αγγλικός Τύπος έγραψε ότι βρίσκεται στο Λονδίνο και συζητάει με τη Φούλαμ. Στον Μίτσελ που επικοινώνησε μαζί του υποσχέθηκε ότι θα βρισκόταν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη τη Μεγάλη Παρασκευή. Τελικά δεν επέστρεψε στον Πειραιά ούτε το Μεγάλο Σάββατο ούτε τη Δευτέρα του Πάσχα. Εν ολίγοις ο Γκανέζος κάτι προσπαθεί να κρύψει με τη συμπεριφορά του, ενδεχομένως ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην Πρέμιερ Λιγκ.
Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τον Μπόατενγκ να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Αν όμως χρησιμοποίησε το όνομα και τις νομικές υπηρεσίες της πειραϊκής ΠΑΕ προκειμένου να μείνει ελεύθερος από την Ντνιέπρ, υπάρχει πρόβλημα.
Η Ντνιέπρ το 2011 πλήρωσε στη Χετάφε περίπου 6 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει επί μία τετραετία τα δικαιώματα του Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος ένα χρόνο μετά διαπίστωσε ότι δεν του ταιριάζει το ουκρανικό ποδόσφαιρο και άρχισε να αναζητάει νέο προορισμό για την καριέρα του.
Προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιό του έφτασε στο σημείο να αρνηθεί τη συμμετοχή του ακόμη και σε φιλικούς αγώνες. Τελικά δικαιολογήθηκε στη διοίκηση της Ντνιέπρ λέγοντας ότι από την ημέρα που η γυναίκα του παρακολούθησε κατά λάθος τη δολοφονία του επιχειρηματία Γκενάντι Αξερλοντ, η ουκρανική πραγματικότητα επηρεάζει αρνητικά το νευρικό της σύστημα.
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπόατενγκ είχαν εκδηλώσει από το καλοκαίρι του 2012 τουρκικές και αγγλικές ομάδες. Πολύ κοντά στην απόκτησή του είχε φτάσει η Φούλαμ.
Τον περασμένο Ιανουάριο ο Μπόατενγκ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στο Λονδίνο, η Φούλαμ του εξασφάλισε ακόμη και άδεια εργασίας, αλλά δεν ήταν πρόθυμη να καταβάλει τα 4 εκατ. ευρώ που απαιτούσε η Ντνιέπρ. Η αγγλική ομάδα τον ήθελε ελεύθερο και… τζάμπα, όπως και ο Ολυμπιακός στη συνέχεια.
Η έσχατη λύση του Μπόατενγκ ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης. Στο μεταξύ ο Μίτσελ που τον γνώριζε από την κοινή τους θητεία στη Χετάφε τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα. Ο Γκανέζος δεν του χάλασε χατίρι. Ο Μπόατενγκ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στις 11 Φεβρουαρίου, έδειξε ταύρος, και συμφώνησε για πεντάμηνη συνεργασία με την προοπτική της διετούς επέκτασης του συμβολαίου του.
Αν όπως όλα δείχνουν ο Μπόατενγκ συμφώνησε με τη Φούλαμ, το ερώτημα που προκύπτει αφορά τα δικαιώματα του Ολυμπιακού. Μπορεί να διεκδικήσει έστω τα έξοδα τα οποία έκανε κατά τη δίμηνη παραμονή του Γκανέζου στην Ελλάδα ή θα τον χάσει τζάμπα;
Το γεγονός ότι θα χρειαστεί να αναζητήσει ανασταλτικό χαφ στη διεθνή αγορά καταβάλλοντας ενδεχομένως κάποια εκατομμύρια ευρώ είναι μια άλλη ιστορία. Τι να πει όμως και η Ντνιέπρ που επένδυσε σε λάθος παίκτη 6 εκατ. ευρώ;

HeliosPlus