Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, ορισμένες αποφάσεις που προκαταβάλουν την εξέλιξη μίας ιστορίας πολλές φορές αποδεικνύονται βιαστικές, ίσως και ανώφελες. Οταν λοιπόν οι διοικούντες τη Μπάγερν Μονάχου αποφάσιζαν να εμπιστευθούν το τιμόνι της ομάδας στον κ. Πεπ Γκουαρδιόλα μεσούσης της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και με αφετηρία της συνεργασίας των δύο πλευρών το ερχόμενο καλοκαίρι, προφανώς δεν φαντάζονταν ότι προς το τέλος αυτής θα έβλεπαν μπροστά τους την ομάδα που ονειρεύονταν για τα επόμενα χρόνια!

Η καταπληκτική Μπάγερν δίδαξε ποδόσφαιρο στην άλλοτε κραταιά και πλέον ασθμαίνουσα Μπαρτσελόνα και με το εμφατικό 3-0 πέρασε νικηφόρα και από το «Καμπ Νου» φτάνοντας σε ένα συνολικό σκορ 7-0. Ωστόσο περισσότερο εξέπληξε η απόλυτη κυριαρχία της στους δύο αγώνες, αυτή που σου έδινε την εντύπωση ότι αγωνιζόταν ο γίγαντας απέναντι στο μυρμήγκι!

Εργο σαφώς του νυν τεχνικού της ομάδας κ. Γιουπ Χάινκες ο οποίος σε μερικές εβδομάδες (και συγκεκριμένα μετά τον τελικό της 25ης Μαΐου απέναντι στη Ντόρμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ) θα αποχωρήσει από την Μπάγερν ως πρωταθλητής Γερμανίας, ενδεχομένως ως πρωταθλητής Ευρώπης αλλά πρωτίστως παραδίδοντας ένα σύνολο στην απόλυτη κορύφωσή του και με το εύλογο ερώτημα να πλανάται: Αλήθεια πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει αυτή τη Μπάγερν ο κ. Γουαρδιόλα;

Ακόμα και αυτό το ερώτημα όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανώφελο και βιαστικό. «Ενας κύκλος θα κλείσει, ένας άλλος θα ανοίξει. Ετσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Με ενδιαφέρει να επιστρέψει η Μπάγερν στην κορυφή της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χάινκες θυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η βαυαρική ομάδα έφτασε πρόσφατα δύο φορές (2010 και 2012) στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε αποχωρώντας ηττημένη από ισάριθμους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.