Ο αθλητικός δικαστής και η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας δεν χαρίστηκαν ούτε αυτή τη φορά στον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό επιβάλλοντας στους Πράσινους ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 100.000 ευρώ για «επαναλαμβανόμενες» συμπεριφορές των _ υπεράριθμων όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης _ στον τρίτο και τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα.
«Ολες οι φιλοξενούμενες ομάδες πρέπει να παραδεχτούν, ότι όταν έρχονται στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν αντιαθλητικές συμπεριφορές από κάποιους θεατές, καθώς και ενοχλήσεις κάθε τύπου», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας αρχής.
Οσο για την ανάλυση της ποινής; Ο δικαστής επέβαλε στους Πράσινους τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 ευρώ για τις σειρήνες, τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά, που χρησιμοποίησαν _ «κατ’ εξακολούθηση», όπως σημειώνει _ οι οπαδοί τους στα εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα.
Η πρωτόδικη απόφαση, μάλιστα, του αθλητικού δικαστή είναι εφέσιμη από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο η επιπρόσθετη ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο 60.000 ευρώ (30.000 ευρώ για τους υπεράριθμους θεατές στον τρίτο αγώνα και 30.000 ευρώ για υπεράριθμους στον τέταρτο αγώνα) που επέβαλε η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας στο Τριφύλλι δεν είναι αναστρέψιμη.
Αν συνυπολογίσουμε τα προηγούμενα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός (150.000 ευρώ+9.000 ευρώ), καθώς και την οικονομική ζημιά από την απώλεια εισιτηρίων (4 αγώνες επί 10.000 εισιτήρια των 15 ευρώ κατά μέσον όρο=600.000 ευρώ) τότε η συνολική ζημιά αναμένεται να αγγίξει το… 1 εκατ. ευρώ, την ώρα που το πριμ για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας παραμένει 250.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια!