Η αιφνίδια επίσκεψη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ένα και μοναδικό στόχο είχε. Τη στήριξη του Μίτσελ, η αμφισβήτηση του οποίου ξεκίνησε προ καιρού εκ των έσω και άρχισε να εξαπλώνεται επικίνδυνα στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι σχέσεις του ισπανού προπονητή με κάποιους παίκτες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Αυτό φάνηκε κυρίως στη συζήτηση την οποία είχε μαζί τους μετά το ισόπαλο (1-1) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ορισμένοι παίκτες επισκέπτονται τον πρόεδρο διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν αγωνίζονται και λέγοντας ότι δεν κάνει καλή προπόνηση. Ο Μάρκο Πάντελιτς του απάντησε τότε ότι το κακό ξεκίνησε από την ημέρα που δήλωσε στον Τύπο ότι θα φέρει στην ομάδα 6-7 νέους παίκτες, ενώ οι Ρόι Κάρολ, Φρανσουά Μοντέστο και Χοσέ Χολέμπας παραδέχτηκαν ότι το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό και ότι κάποιοι παίκτες δεν χαίρονται όταν η ομάδα κερδίζει.

Ο κ. Μαρινάκης προφανώς έκρινε ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει τον προπονητή που ο ίδιος επέλεξε και εγκωμίασε κατ’ επανάληψη δημοσίως. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και οι 15 ημέρες που απομένουν ως τον τελικό του Κυπέλλου αρκούν για να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τις φράσεις «ο μόνος σίγουρος για του χρόνου είναι ο Μίτσελ» και αν χρειαστεί «θα ετοιμάσουμε για του χρόνου μια ομάδα υγιέστατη με λίγους από εσάς ή με κανέναν από εσάς» προφανώς έδωσε το στίγμα της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει έναντι των παικτών. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι αλλάζει ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θα πει όχι σε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για πώληση παικτών. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την παραχώρηση του Μπάλας Μέγιερι (από τρεις ομάδες) και του Λιούμπομιρ Φέισα, ενώ η Μονακό μέσω του Γιώργου Τζαβέλα έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης του Κώστα Μανωλά. Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι ακόμη και στην πώληση του Ραφίκ Τζιμπούρ, εφόσον κάποιο από τα δεκάδες αναγραφόμενα σενάρια αποδειχθεί αληθινό.
Από τους Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ντιακιτέ και Κάρολ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου, μόνο ο τελευταίος αναμένεται να είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο κάτοικος Πειραιά. Αν αποχωρήσει ο Μέγιερι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση γκολκίπερ από τη διεθνή αγορά. Αν πωληθεί ο Τζιμπούρ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντάργκο Κοβάσεβιτς έχει έτοιμη εναλλακτική λύση με νεαρό επιθετικό από τη Σερβία.
Από τους παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες, θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου κατά 99% έχει εξασφαλίσει ο Ανδρέας Τάτος. Ο Μίτσελ θεωρεί ότι ελάχιστοι παίκτες στην Ελλάδα έχουν την τεχνική κατάρτιση και τα πόδια του 25χρονου μέσου. Παράλληλα αναμένεται να αξιοποιηθεί ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας κάτω των 20 Λεάντρο, ο οποίος θεωρείται έτοιμος για την πρώτη ομάδα.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 26 Απριλίου

HeliosPlus