Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος διεθνής Γκανέζος ανασταλτικός μέσος δικαιώθηκε από το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS)στην προσφυγή την οποία είχε καταθέσει εναντίον της Ντνιεπρ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα της ουκρανικής ομάδας «FCdnipro.com», το CAS έκρινε ότι η Ντνιεπρ δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στον Γκανέζο ποδοσφαιριστή, τον οποίο κατέστησε ελεύθερο να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί.
«Ο πρώην πλέον παίκτης της Ντνιεπρ έμεινε ελεύθερος με απόφαση του δικαστηρίου το οποίο δέχτηκε ότι η ουκρανική ομάδα δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις που πήγαζαν από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Μπόατενγκ. Οι δικαστές αποδέχτηκαν τα επιχειρήματα του Καμερουνέζου, παρότι η Ντνιεπρ υποστήριζε ότι κατέθεσε ατράνταχτες αποδείξεις ότι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του ήταν ο Μπόατενγκ επειδή απουσίαζε από τις προπονήσεις και αρνούνταν να συμμετάσχει στους αγώνες» αναφέρει η «FCdnipro.com».
Ο Μπόατενγκ έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό από τον περασμένο Ιανουάριο και τους τελευταίους τρεις μήνες προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη υπό τις οδηγίες του Μίτσελ με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ισπανική Χετάφε. Το πιθανότερο είναι ότι ο Γκανέζος θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό και την Κυριακή θα κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή.