Προτού καλά – καλά πέσει η αυλαία του ελληνικού πρωταθλήματος, ξεκίνησε το σίριαλ της μετακίνησης παικτών από και προς τον Πειραιά. Ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέρονται να διεκδικούν τους Κώστα Μανωλά, Λιούμπομιρ Φέισα, Ραφίκ Τζιμπούρ. Αντίστροφα οι Ερυθρόλευκοι φέρονται να είναι ένα βήμα από την απόκτηση των Νταβίν Οσπίνα, Νικολά Ανελκά, Τζόναθαν και Τζιοβάνι Ντον Σάντος και όχι μόνο.
Τον Μανωλά φέρονται να διεκδικούν η ρωσική Ζενίτ και η Μονακό που επιστρέφει στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της Γαλλίας. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε φέτος καλές εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι λογικό κάποιες ομάδες να παρακολουθούν την πορεία του. Όμως από την παρακολούθηση έως την απόκτηση υπάρχει διαφορά. «Ελληνικές ιντερνετικές εκδόσεις αναφέρουν ότι η Ζενίτ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μανωλά. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει ένα παιχνίδι για την αύξηση των αποδοχών του παίκτη, στο οποίο η Ζενίτ δεν έχει καμία ανάμειξη» γράφει η σήμερα η ρωσική αθλητική εφημερίδα Σπορτ Εξπρές.
Το ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων για τον Τζιμπούρ είναι αέναο. Οποτε ο Αλγερινός επιθετικός αναζητούσε ένα καλύτερο συμβόλαιο, πάντοτε εμφανίζονταν τρεις – τέσσερις ομάδες από την Γαλλία ή την Τουρκία πρόθυμες να τον αποκτήσουν. Αιφνιδίως ιταλικές ιστοσελίδες ανακάλυψαν ότι η Γιουβέντους στοχεύει να ανταλλάξει τον Γάλλο Νικολά Ανελκά με τον Τζιμπούρ.
Ο Φέισα με τον ερχομό του Μίτσελ βρήκε επιτέλους θέση στην βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων, αλλά σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο της Σερβίας δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ ακόμη στην Ελλάδα. Για την απόκτησή του φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, χωρίς όμως να κατονομάζονται.
Ο Ολυμπιακός επισήμως δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση τερματοφύλακα. Επιπλέον ανακοίνωσε πρόσφατα την συμφωνία με τον Ρόι Κάρολ για την επέκταση του συμβολαίου κατά ένα χρόνο. Σύμφωνα με τον οπαδικό Τύπο οι ερυθρόλευκοι την μία εβδομάδα βρίσκονται ένα βήμα από την απόκτηση του 23χρονου γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν και την επομένη φέρονται να συζητάνε με τον Κολομβιανό πορτιέρο της γαλλικής Νις Νταβίντ Οσπίνα.
Η ισπανική αγορά είναι πάντοτε προσιτή στον Ολυμπιακό ειδικά τις περιόδους που έχει στον πάγκο του ισπανό προπονητή. Σύμφωνα με την λογική που λέει ότι ο Μίτσελ γνωρίζει άριστα το ισπανικό πρωτάθλημα άρα το πιθανότερο είναι να ζητήσει την απόκτηση παίκτη ή παικτών από την πατρίδα του, ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση των Μεξικανών αδελφών Τζόναθαν και Τζιοβάνι Ντον Σάντος. Ο πρώτος είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος της Μαγιόρκα. Και οι δύο αγωνίζονται στην μεσαία γραμμή, αλλά δυσκολεύονται να κάνουν καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Επί του παρόντος το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός επανεξετάζει την περίπτωση του Κολομβιανού αριστερού μέσου Πάμπλο Πίνο. Ο τελευταίος βγήκε από το «ψυγείο» μετά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει, προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Μίτσελ την Τετάρτη και έθεσε υποψηφιότητα για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανθρακικό την Κυριακή στην Κομοτηνή.
Κατά τα άλλα η πειραϊκή ΠΑΕ καλείται μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να αποφασίσει τι θα πράξει με τους μεγάλους σε ηλικία Φρανσουά Μοντέστο, Αριέλ Ιμπαγάσα, Μάρκο Πάντελιτς των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου. Παράλληλα να δει αν πρέπει να επαναφέρει στο ρόστερ της κάποιον από τους Σουμπίνιο, Τάτο, Ζαραδούκα, Ντιελνά, Διαμαντάκο, Γκρμπις, Κατάι, Ποτουρίδη, Βασιλόγιαννη οι οποίοι αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες. Τέλος να ανακοινώσει αν σκέφτεται να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους από τους παίκτες της ομάδας κάτω των 20 ετών οι οποία έκαναν φέτος εξαιρετική πορεία στο πειραματικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τέσσερις μεταγραφές. Απέκτησε τους μέσους Αντρέα Σάμαρη από τον Πανιώνιο, Τόμας Ντε Βινσέντι από τον ΠΑΣ Γιάννινα, Μάικλ Ολαϊτάν από την Βέροια, τον δεξιό μπακ Μανώλη Τζανακάκη από τον Εργοτέλη, τον μέσο Ντέρεκ Μπόατενγκ ο οποίος περιμένει να μείνει ελεύθερος από την ουκρανική Ντνιεπρ, ενώ φέρεται να έχει κλείσει τον δεξιό μπακ της πορτογαλικής Μπράγκα Λεάντρο Σαλίνο.