Επιθετική τακτική ακολουθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στους φανατικούς οι οποίοι στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1), εξαπέλυσαν φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και ποδοσφαιριστών. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ αρχικά χαρακτήρισε επισήμως «αχάριστους» τους εν λόγω οπαδούς, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν έμεινε εκεί. Από το βήμα εκδήλωσης των βετεράνων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, έκανε λόγο για 100, 200, 300 «κοπρόσκυλα» που επιδιώκουν να κάνουν ζημιά στην ομάδα.
Ιστορικά οι φανατικοί οπαδοί, εκείνοι δηλαδή που θεωρούν ότι με τις φωνές και τους τσαμπουκάδες συμβάλλουν στην κατάκτηση τίτλων, μόνο προβλήματα δημιούργησαν στις ομάδες τους. Στην Αγγλία, την Ισπανία, την Γερμανία, οι ομάδες σε συνεργασία με το κράτος τους έθεσαν προ πολλού στο περιθώριο. Στην Ελλάδα θεωρούνται η «σιδερένια γροθιά», ο «υπερήφανος λαός», τουλάχιστον μέχρι να στραφούν εναντίον της ομάδας τους.
Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι ο μοναδικός πρόεδρος του Ολυμπιακού εναντίον του οποίου στράφηκαν οι φανατικοί. Το 1993 ανάγκασαν με την βία τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Νταϊφά να ακυρώσει την πρόσληψη του κ. Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της ομάδας μόνο 4 ημέρες.
Εξαίρεση στον οπαδικό κανόνα δεν αποτέλεσε ούτε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Το 1996 έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα με 3-0 άκουσε ουκ ολίγα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από εκείνο το παιχνίδι ο κ. Κόκκαλης έφτασε πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό. Προσωπικές αποδοκιμασίες από την εξέδρα των φανατικών ο κ. Κόκκαλης άκουσε επίσης το 1999 μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον Απόλλωνα, το 2003 έπειτα από την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, το 2005 μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη με 2-1, ενώ το 2010 άκουσε τους φανατικούς να τραγουδάνε στις εξέδρες, «Σωκράτη ξύπνα και άκου την 7, ομάδα για να φτιάξεις χρειάζονται λεφτά».
Οι φανατικοί απαιτούν από τον εκάστοτε πρόεδρο να… πληρώνει, προκειμένου να ικανοποιείται ο αρρωστημένος εγωισμός τους. Η αντίδραση στις αποφάσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τη διαπίστωση εκ μέρους των φανατικών ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν καλύφτηκε το κενό του Μιραλάς στην επίθεση, πως οι Μασάντο και Γκρέκο αδυνατούν να κάνουν την διαφορά στη μεσαία γραμμή και ότι η αποχώρηση του Τοροσίδη άφησε κενό στο δεξιό άκρο της άμυνας. Επιπλέον έχοντας καλομάθει με το επιθετικό ποδόσφαιρο που λανσάριζε ο Ολυμπιακός την διετία του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν συμβιβάστηκαν με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού του κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Η αμφισβήτηση του κ. Ζαρντίμ ξεκίνησε από το πέταλο των φανατικών. Η διοίκηση τότε τους έκανε το χατίρι διώχνοντας τον Πορτογάλο προπονητή, παρότι είχε την ομάδα αήττητη στο πρωτάθλημα. Οι φανατικοί διεκδικώντας πολυδάπανες μεταγραφές, στοχεύουν τώρα τη διοίκηση.
Οι φανατικοί αν λειτουργούσαν με την λογική και διδάσκονταν να σέβονται ακόμη και τον αντίπαλο, θα λέγονταν φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Τον φανατικό οπαδό ή τον μαθαίνεις ότι στο ποδόσφαιρο εκτός από την νίκη υπάρχει η ήττα και η ισοπαλία, ή με την πρώτη στραβή θα τον βρεις απέναντί σου.