Οταν ο νέος Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωνε το όνομα της Αλεχάντρα Μπενίτες για τη θέση της Υπουργού των Σπορ της χώρας, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έσπευσαν να… «γκουγκλάρουν» το ονοματεπώνυμό της, όχι απαραιτήτως για να βρουν το πλήρες βιογραφικό της, αλλά για να θαυμάσουν άλλη μια φορά το καλλίγραμμο κορμί της.
Η 33χρονη πρώην αθλήτρια της ξιφασκίας, οδοντίατρος στο επάγγελμα, η οποία έχει αγωνιστεί σε τρεις σερί Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012), έχει ασχοληθεί αρκετά με το μόντελινγκ και έχει συμμετάσχει σε αρκετές φωτογραφήσεις και διαφημιστικά σποτ.
«Τα ρούχα μπορούν να κρύψουν τα πάντα. Όταν όμως είσαι γυμνή, είσαι εσύ», είχε δηλώσει στην εφημερίδα «La Verdad» («Η Αλήθεια») εξηγώντας την επιλογή της να φωτογραφηθεί γυμνή για το κυριακάτικο περιοδικό «Ultima Noticias» κρατώντας μόνο το ξίφος και τη μάσκα, που παραπέμπουν στο αγώνισμά της.
Όταν ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της έγραψε στο «Twitter»: «Αποτελεσματικότητα ή τίποτε! Από σήμερα ανοίγεται μπροστά μου μια νέα πρόκληση και δίνω την υπόσχεση ότι θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου με την ίδια αφοσίωση που έδειχνα και ως αθλήτρια»…