Τρία πρωταθλήματα σε ισάριθμα χρόνια, πανηγύρισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο αργεντινός επιτελικός μέσος, στο περιθώριο των εορτασμών για την κατάκτηση του 40ου τίτλου στην ιστορία της ερυθρόλευκης ομάδας, επανέλαβε ότι θέλει να παίξει ακόμη ένα χρόνο ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, συμπληρώνοντας ότι «η απόφαση ανήκει στη διοίκηση».
Ο Ιμπαγάσα στις 27 Οκτωβρίου έχει γενέθλια. Κλείνει τα 37 του χρόνια και περπατάει στα 38. Στην ηλικία του το ποδόσφαιρο δεν είναι απαγορευμένο. Ο 40χρονος συμπατριώτης του Χαβιέρ Ζανέτι την Κυριακή παίζοντας με την Ιντερ συμπλήρωσε 1.100 παιχνίδια και συνεχίζει. Το ίδιο και ο Ουαλός Ράιαν Γκιγκς ο οποίος επίσης στα 40 του, ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το ζητούμενο είναι αν ο Ιμπαγάσα μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του. Την τεχνική του κατάρτιση ουδείς αμφισβητεί. Μοναδικές είναι και οι εμπειρίες του. Αντέχουν όμως τα πόδια του;
Ο Ιμπαγάσα την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 που έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπαιξε σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας κατά μέσο όρο συμμετοχής 80 λεπτά, μηδέν γκολ, 14 τελικές προσπάθειες και 6 ασίστ. Ένα χρόνο μετά τα ποσοστά του δεν ήταν τα ίδια. Αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, με μέσο όρο συμμετοχής 65 λεπτά, μηδέν γκολ, 9 τελικές και 7 ασίστ. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα, κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τα πόδια του. Συμμετείχε σε 21 αγώνες πρωταθλήματος με μέσο όρο 52 λεπτά, μένοντας και πάλι άσφαιρος (μηδέν γκολ), έχοντας να επιδείξει 7 τελικές προσπάθειες και 7 ασίστ. Ακόμη χειρότερα ήταν τα ποσοστά του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συμμετείχε σε 4 από τα 6 παιχνίδια της φάσης των ομίλων με μέσο όρο 16 λεπτά, χωρίς να πετύχει γκολ ή έστω να δώσει μία τελική πάσα.
Οι εμπειρίες του Ιμπαγάσα είναι πολύτιμες για τον σημερινό Ολυμπιακό ο οποίος δεν διαθέτει στη μεσαία γραμμή παίκτη με ηγετικές ικανότητες. Αλλωστε τις δυνατότητές του ουκ ολίγες φορές εκθείασε ο κ. Μίτσελ. Αντέχει όμως να παίζει 90 λεπτά ή δύο αγώνες την εβδομάδα;
Ο Ολυμπιακός μείνει δεν μείνει ο Ιμπαγάσα, χρειάζεται παίκτη με φρέσκες ιδέες και πολλές δυνάμεις για τη συγκεκριμένη θέση. Αν διατηρήσει παράλληλα και τον Ιμπαγάσα, προφανώς θα το κάνει για να έχει μία επί πλέον λύση σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια που ο αντίπαλος θα αγωνίζεται κλειστά και όχι μόνο. Ο 37χρονος Αργεντινός μπορεί να παίξει εντός και εκτός γηπέδου τον ρόλο του δασκάλου για τους ουκ ολίγους «πιτσιρικάδες» που θα έχει ο Ολυμπιακός στη δύναμή του την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.