Ο Ολυμπιακός απάντησε με έξι γκολ στην κριτική που του ασκήθηκε από οπαδούς του για την απόδοση και την ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ευρεία νίκη επί του Πανθρακικού του εξασφάλισε επί της ουσίας θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Την παράσταση ωστόσο έκλεψαν ο Αριέλ Ιμπαγάσα και δύο από τους θεωρούμενους αναπληρωματικούς των Ερυθρολεύκων. Ο Δημήτρης Σιόβας που «παροπλίστηκε» από την ημέρα που ο Μίτσελ κάθισε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και ο Γιάννης Φετφατζίδης ο οποίος παρά την σπάνια τεχνική του κατάρτιση, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού.
Όλα τα λεφτά στο 6-2 του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού ήταν τα γκολ των Αριέλ Ιμπαγάσα, Χρήστου Τζανή, και Φετφατζίδη. Και οι τρεις στις ενέργειές τους θύμισαν Βασίλη Χατζηπαναγή! Ο 37χρονος Ιμπαγάσα που «αναγεννάται από τις στάχτες του» όταν πλησιάζει η λήξη του συμβολαίου του, στο 11΄ «έσκασε» μια τέλεια ποδιά στον Αλγερινό Σόφιαν Σερφά σημειώνοντας με σουτ το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
Και αν ο Σερφά δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν για τη «ζεμπεκιά» που χόρεψε στην ενέργεια του Ιμπαγάσα, ο Σιόβας θα θυμάται για χρόνια τη διπλή ντρίπλα που του «έσκασε» στο 19 ο Τζανής. Ο επιθετικός του Πανθρακικού που μετράει μηδέν γκολ στο πρωτάθλημα, πήρε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αρχικά την έκοψε αριστερά, στη συνέχεια δεξιά, με τον Σιόβα να χορεύει το ηπειρώτικο «δεν μπορώ μανούλα, δεν μπορώ». Κάτι ανάλογο έχουν κάνει κατά το παρελθόν αρκετοί επώνυμοι παίκτες (Σέστιτς, Σαραβάκος, Δεληκάρης). Στην ιστορία έχει μείνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ηρακλής –Ολυμπιακός 4-4 (6-5 στα πέναλτι), το 1976 στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας. Ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής άδειασε τρεις φορές τον Παναγιώτη Κελεσίδη πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τη δόξα του Χατζηπαναγή ζήλεψε ο Φετφατζίδης, ο οποίος στο 51΄ με μία σόλο ενέργεια εντός περιοχής «πέταξε» στο χορτάρι χορεύοντας… τσιφτετέλι τέσσερις αντιπάλους, σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του.
Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο (19.00) όπου θα γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρουσιάζοντας και τα 40 κύπελλα που έχει στην τροπαιοθήκη του. Το ερώτημα είναι αν και πόσοι από τους οπαδούς του θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση να χειροκροτήσουν τους πρωταγωνιστές του φετινού αλλά και προηγούμενων πρωταθλημάτων. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό παρακολούθησαν μόλις 6.000 θεατές, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή περίοδο.