Οι Λεάντρο Γκρέκο και Πάουλο Μασάντο αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να ενισχύσουν την μεσαία γραμμή των Ερυθρολεύκων. Τότε είχαν γίνει δεκτοί στον Πειραιά με χειροκροτήματα. Ελάχιστοι έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι δεν είχαν διαγράψει κάποια σπουδαία καριέρα στις ομάδες που αγωνίστηκαν.
Οι Γκρέκο και Μασάντο αποτελούν σήμερα κόκκινο πανί για τους οπαδούς των Ερυθρόλευκων. Ο κ. Μίτσελ παραδέχτηκε μάλιστα ότι εναντίον του Παναθηναϊκού δεν χρησιμοποίησε τον Μασάντο στην αρχική ενδεκάδα επειδή οι οπαδοί τον γιουχάρουν.
Ο Ιταλός και ο Πορτογάλος ήταν οι δύο ακριβότερες φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού. Για την απόκτηση του Γκρέκο δαπανήθηκαν περίπου 750.000 ευρώ και για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα τον Μασάντο άλλα 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι Γκρέκο και Μασάντο δεν είναι από τους παίκτες που ξεσηκώνουν την εξέδρα. Δύσκολα σκοράρουν, ενώ δεν έχουν και τελική πάσα. Ο Γκρέκο παίζοντας σε μια θέση που μεγαλούργησε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μετράει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ σε 27 αγώνες. Ο Μασάντο αγωνιζόμενος πότε αριστερά, πότε δεξιά, πότε ανασταλτικός και ενίοτε δημιουργικός μέσος, έχει σημειώσει 2 γκολ σε 50 τελικές προσπάθειες, ενώ έδωσε 2 ασίστ.
Μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού έχουν την άποψη ότι η διοίκηση αποδυνάμωσε την ομάδα με τις επιλογές της. Το γεγονός ότι κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα και διεκδικεί το Κύπελλο πλέον δεν τους ικανοποιεί. Απαιτούν επιπλέον να μην περνάει ο αντίπαλος την σέντρα και να κερδίζει κάθε παιχνίδι με διαφορά 4-5 γκολ. Προφανώς δεν παρακολουθούν διεθνές ποδόσφαιρο, ούτε πληροφορήθηκαν ότι η ακριβότερη ομάδα του κόσμου όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται εκτός διεκδίκησης του ισπανικού πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο. Το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν χρωστάει ευρώ σε κανέναν, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, τους αφήνει παντελώς αδιάφορους.
Οι οπαδοί ζώντας στον δικό τους συναισθηματικό κόσμο, απαιτούν μεταγραφές της τάξης των 18 εκατ. ευρώ που κόστισε η απόκτηση του Τζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα και των 8 εκατ. ευρώ που σπαταλήθηκαν για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Ντιόγκο. Στη διεθνή αγορά δύσκολα όμως βρίσκεις σήμερα σπουδαίους παίκτες ελεύθερους και ενδιαφερόμενους να αγωνισθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως έπραξαν κατά το παρελθόν ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ζε Ελίας, ο Ζέτεμπεργκ. Οι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι, Αργεντίνοι, Σέρβοι, Κροάτες … επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Γερμανία. Η Ελλάδα αρχίζει να τους ενδιαφέρει, κυρίως στα ποδοσφαιρικά τους γεράματα.
Τουλάχιστον 10 κορυφαίοι παίκτες ετοιμάζονται το καλοκαίρι να αλλάξουν σύλλογο. Η οικονομική αξία όλων μετριέται σε δεκάδες εκατ. ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν θα επιλέξουν το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμη και αν βρεθεί ομάδα πρόθυμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Απαντες θα έκαναν ευτυχισμένους τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, αλλά… Να έρθουν στην Ελλάδα για ποιο λόγο; Προκειμένου να ζήσουν την πολεμική ατμόσφαιρα εντός ντέρμπι Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ –Αρης. Ας περάσουμε σε ονόματα:
1.Ρανταμέλ Φαλκάο: Τον Κολομβιανό επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν…
2.Γκάρεθ Μπέιλ: Η Τότεναμ πλέον δεν τον χωράει και το όνομά του συζητιέται από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα.
3.Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Τον Πολωνό πρώτο σκόρερ της Ντόρτμουντ διεκδικούν ουκ ολίγες αγγλικές ομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κερδίζει η Μπάγερν Μονάχου.
4.Εντισον Καβάνι: Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Νάπολι έχει προτάσεις να συνεχίσει την καριέρα του σε κορυφαίες ισπανικές και αγγλικές ομάδες.
5.Νεϊμάρ: Ο κορυφαίος σήμερα βραζιλιάνος παίκτης φέρεται καπαρωμένος από την Μπαρτσελόνα.
6.Νταβίντ Βίγια: Τον διεκδίκησε η Αρσεναλ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τον έδωσε.
7.Κακά: Τα δύο τελευταία χρόνια συζητιέται ότι θα αλλάξει ομάδα, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον παραχωρεί. Λόγω ηλικίας θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα. Καιροφυλακτεί όμως να τον αρπάξει η Μίλαν και όχι μόνο.
8.Μάριο Γκέτσε: Ανερχόμενος αστέρας του γερμανικού ποδοσφαίρου και ηγέτης της Ντόρτμουντ. Τον διεκδικεί η Αρσεναλ.
9. Ουέιν Ρούνι: Δημοσιεύματα τον θέλουν να φεύγει από την Γιουνάιτεντ αλλά δυστυχώς προτιμάει το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν από τον Πειραιά.
10. Ισκο: Το ταλέντο του δεν το χωράει πλέον στην Μάλαγα, αλλά ονειρεύεται να φορέσει τη φανέλα ομάδων όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν….
Ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε άλλη ελληνική ομάδα, στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού δυστυχώς θα έχουν τρίτη, τέταρτη ή και πέμπτη επιλογή. Ετσι λειτουργεί πλέον το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό επιβάλει η UEFA. Οι ομάδες θα έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και το ρόστερ τους δεν θα ξεπερνάει σε κόστος τα έσοδά τους. Εν ολίγοις το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εγχώρια παραγωγή. Οι ομάδες θα χτίζονται και δευτερευόντως θα αγοράζονται. Και το χτίσιμο, δυστυχώς για τους οπαδούς που αποδοκιμάζουν τον Γκρέκο, τον Μασάντο και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, απαιτεί χρόνο, υπομονή, επιμονή και έξυπνο σκάουτινγκ ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία όποτε κάποιος νέος Ριβάλντο βρεθεί ξέμπαρκος και πρόθυμος να ζήσει την ελληνική ποδοσφαιρική περιπέτεια.