Περισσότερο και από την μέτρια εμφάνιση στο ισόπαλο ντέρμπι (1-1) με τον Παναθηναϊκό, στον Πειραιά ενοχλήθηκαν από τις αποδοκιμασίες των οπαδών οι οποίοι αυτή τη φορά στράφηκαν εναντίον του ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στα στέκια των φανατικών ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι οι αποδοκιμασίες δεν θα περιορίζονταν στο πρόσωπο του Πάουλο Μασάντο και του πρώην προπονητή της ομάδας Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μεμονωμένα υποστήριζαν ότι αναζητούσαν ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουν προς τη διοίκηση τη δυσαρέσκειά τους για την στελέχωση του ρόστερ.
Στους φανατικούς δεν άρεσε που πουλήθηκε ο αγαπημένος τους Κέβιν Μιραλάς, ούτε η αποχώρηση των Ιβάν Μαρκάνο και Πάμπλο Ορμπάιθ. Ενοχλήθηκαν επίσης που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Βασίλης Τοροσίδης. Και επειδή όπως είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης «αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν θέλουμε να τους αλλάξουμε» εκμεταλλεύτηκαν την «αδυναμία» που τους δείχνει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, προκειμένου να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους.
Το τι θα επακολουθούσε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εφόσον το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τους οργανωμένους οπαδούς, είχε διαφανεί πριν από την έναρξη του αγώνα. Ενα ντέρμπι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, το οποίο θα έπρεπε να είναι το κερασάκι στην τούρτα του πρωταθλήματος, με τον ικανότερο, τον πιο φορμαρισμένο ή τον περισσότερο τυχερό να κερδίζει, μετατράπηκε σε πόλεμο με εκατοντάδες καπνογόνα και δυναμιτάκια εντός του γηπέδου και σε κατά μέτωπο σύγκρουση με την αστυνομία εκτός αυτού.
Επί της ουσίας την Κυριακή οι φανατικοί οπαδοί έκαναν επίδειξη δύναμης. Η διοίκηση του Ολυμπιακού ενοχλημένη έκανε λόγο για «ακραίες αποδοκιμασίες» και για «αχαριστία που περισσεύει». Παράλληλα αναρωτήθηκε αν το όνειρο των ακραίων είναι μία «ολυμπιακή συμμαχία», θέλοντας να τους θυμίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τριφύλλι της «παναθηναϊκής συμμαχίας».
Η διοίκηση του Ολυμπιακού ωστόσο δεν παρέλειψε να στοχοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ανακοινώνοντας ότι «το πάθος και η δύναμη έλειπαν από τους παίκτες μας» από τους οποίους «πλέον λείπουν οι δικαιολογίες» γεγονός που μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει στα παιχνίδια που απομένουν. Ο Λεάντρο Γκρέκο και ο Μασάντο οι οποίοι αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να καλύψουν το κενό που άφησαν με την αποχώρησή τους ο Μιραλάς και ο Ορμπάιθ, απέδειξαν ότι δεν έχουν την ηγετική προσωπικότητα για να εμπνεύσουν την ομάδα, πωλώ δε μάλλον το ταλέντο που απαιτείται προκειμένου να ξεσηκώσουν την εξέδρα όπως κατά το παρελθόν έκαναν ο Τζιοβάνι και ο Ριβάλντο. Ούτε ο Τάσος Παπάζογλου μπορεί να αντικαταστήσει τον Τοροσίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας.
«Ότι χρειάζεται να γίνει για την ομάδα θα γίνει και οι φίλαθλοί μας μπορούν να είναι βέβαιοι για αυτό» απάντησε η διοίκηση σε μια προσπάθεια να χτίσει νέες γέφυρες με τους οπαδούς. Εν ολίγοις η συνέχεια θα δοθεί κατά την θερινή μεταγραφική περίοδο όταν θα χτιστεί η ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.