Την παρουσία του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και κατ’ επέκταση στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου, με τέρμα του Ίλιτς στο 75′, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο «Ζωσιμάδες», σε αγώνα για την 29η ημέρα και «κλείδωσε» θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Τρεις ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο για να μπορέσουν να προηγηθούν. Η πρώτη στο 6′ (δοκάρι), η δεύτερη στο 33′ όταν το σουτ του Ίλιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από ωραίο συνδυασμό απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Στρατηλάτης και η τρίτη στο 39′ με τον γκολκίπερ της Κέρκυρας να λέει «όχι» σε διπλή ευκαιρία από τους Γεωργίου και Πάντο.

Ο ΠΑΣ στο 56′ είχε καλή στιγμή για ν’ ανοίξει το σκορ, με τον Ντε Βινσέντι να κάνει ωραία ενέργεια και γύρισμα στην περιοχή, αλλά κανέναν συμπαίκτη του να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδύναμη απομάκρυνση του Στρατηλάτη. Το πολυπόθητο γκολ για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 75′. Ο Ίλιτς, μετά από ωραίο γύρισμα του Τζημόπουλου, κοντρόλαρε και με εξαιρετικό σουτ «νίκησε» τον Στρατηλάτη (1-0).

Διαιτητής:Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζιμόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου (72′ Γιάκος), Ντε Βινσέντι (79′ Βίλα), Κοροβέσης, Ίλιτς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας):Στρατηλάτης, Βενέτης, Πετρούσης, Τσουμάνης, Αθανασίου, Ηλιάδης, Σταμογιάννος, Κρητικός, Λεόν, Αγρίτης, Κυβελίδης (55′ Γκέσιος)

Αρης-Αστέρας Τρίπολης 5-1

Δεύτερη σερί και ενδεχομένως «χρυσή» νίκη για τον Άρη. Το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου σε αγώνα για την 29η ημέρα της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 5-1 του Αστέρα Τρίπολης (των πολλών σημαντικών απουσιών) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξέφυγε από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται στην Ξάνθη από την Skoda, πέτυχαν οι Τριανταφυλλάκος (7`), Τάτος (29`, 79`, 85`-πεν.) και Αγγελούδης (46`). Το γκολ του Αστέρα σημείωσε ο Κάφα στο 58`.

Το γρήγορο γκολ του Άρη στο 7` με τον Τριανταφυλλάκο έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, οι οποίοι με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου της συνάντησης απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 29`, από την ωραία συνεργασία του Καζναφέρη με τον Τάτο, η μπάλα από τα πόδια του τελευταίου κατέληξε στο «παραθυράκι» του Μπαντή (2-0).

Οι γηπεδούχοι στο 46` ανέβασαν τον δείκτη του σκορ με τον Αγγελούδη (3-0), για να μειώσει ο Αστέρας στο 58` με τον Κάφα. Ο τελευταίος, μετά το κακό βολέ του Διούδη, πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Άρη, μειώνοντας το σκορ σε 3-1. Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε και σε τέταρτο γκολ στο 78`, όταν ο Τάτος κέρδισε πέναλτι από τον Πιπίνη. Ο ίδιος παίκτης έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και με πλασέ παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Μπαντή (4-1). Ο Τάτος έβαλε και το… κερασάκι στην άνετη νίκη του Άρη, όταν στο 85` με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Διαιτητής:
Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες:
Κουρμπέλης, Πιπίνης

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος):
Διούδης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Κοέλιο, Ζαραδούκας, Τριανταφυλλάκος, Παπαστεριανός (81` Μαργαρίτης), Τάτος, Καζναφέρης, Γιαννιώτας (87΄ Διαμαντάκος), Αγγελούδης (64` Οικονομόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Μπαντής, Κοντοές, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Σέτι (46` Ντε Μπλάσις), Καστέλς, Ναβάρο (74΄ Μπακασέτας), Φραγκουλάκης (57` Λέντσε), Κάφα, Καλαντζής.

Βέροια – Πλατανιάς 5-0

Βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια» πήρε η Βέροια με την εντός έδρας νίκη της, 5-0, επί του Πλατανιά, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Κάρλο Κόστλι άνοιξε το σκορ (27΄), ενώ ο Ηλίας Ιωάννου πέτυχε «χατ τρικ» (33′, 49΄ & 74′), για να σκοράρει στο 89΄ ο Ολαϊτάν. Σε περιπέτειες μπήκε η ομάδα της Κρήτης που πλέον ισοβαθμεί με τη Βέροια με 33 βαθμούς.

Μετά από δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη Βέροια, στο 27ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους: Ο Κάρλο Κόστλι άνοιξε το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά, έκανε την προβολή και από κοντά έγραψε το 1-0. Η «Βασίλισσα του Βορρά» δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Συγκεκριμένα, 6 λεπτά αργότερα, πάλι ο Κόστλι τροφοδότησε τον Ολαϊτάν, ο οποίος βγήκε κατά μέτωπο επίθεση προς την περιοχή του Πλατανιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ηλία Ιωάννου κι αυτός προ κενής εστίας «έγραψε» το 2-0 για τη Βέροια. Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να απειλήσει του γηπεδούχους μέχρι το ημίχρονο.

Πριν προλάβει καν να αντιδράσει η ομάδα των Χανίων, ο Ηλίας Ιωάννου διπλασίασε τα προσωπικά γκολ του στο 49΄, όταν μετά τη σέντρα του Ολαϊτάν, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ζαλούντοκ για το 3-0. Ο Άγγελος Αναστασιάδης προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Μαραγκουδάκη και Δέντσα να παίρνουν τις θέσεις των Δημήτρη και Κάλαϊτζιτς και τον Μπέλιτς αντί του Ναζλίδη. Κανείς, όμως από τον Πλατανιά δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ιωάννου: Στο 74′ ο Κόστλι από τα αριστερά με σέντρα-σουτ τον βρήκε αφύλαχτο κι εκείνος με προβολή διαμόρφωσε το 4-0. Στο 77΄ ο Κόστλι αντικαταστάθηκε έχοντας σπουδαία συνεισφορά, αφού εκτός από το πρώτο γκολ είχε… προετοιμάσει και τα δύο εκ των τριών του Ιωάννου! Στο 89΄ ο Ολαϊτάν αύξησε σε πέντε τα τέρματα της Βέροιας, μετά από πάσα του Ιωάννου.

Διαιτητής:Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες:Μπάρμπας – Αμπντουάζ Αζιζ Τετέ, Κουρτεσιώτης

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γκιγιέρμο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Ιωάννου, Κόστλι (77΄ Καλτσάς)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης):Ζαλούντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (46΄ Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (46΄ Δέντσας), Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης (65΄ Μπέλιτς), Γιάννου

ΟΦΗ – Ατρόμητος 2-2

Ο ΟΦΗ με γκολ του Σαρ στο 89’… δυσαρέστησε τον Γιώργο Παράσχο στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου, που μέχρι εκείνο το σημείο έβλεπε το «διπλό» στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», σε αγώνα για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο, οι Περιστεριώτες ακόμα και με τον βαθμό αυτό εξασφάλισαν μία θέση στα πλέι οφ. Η ομάδα του Ηρακλείου παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής της.

Το μέλλον των Κρητικών θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη, απέναντι στον αδιάφορο Αστέρα. Ο Ουντόζι στο 9′ και το 72′ ήταν ο σκόρερ του Ατρομήτου, ενώ Παπάζογλου στο 84΄ και Σαρ στο 89΄ σημείωσαν τα τέρματα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ηρακλείου παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής της.

Ο ΟΦΗ μπορεί να μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τελικά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που κατάφερε να σαστίσει τον αντίπαλο, καθώς στον 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ουντόζι, ενώ στη συνέχεια οι Περιστεριώτες έκλεισαν την άμυνα τους και δεν απειλήθηκαν μέχρι το ημίχρονο.

Με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και να μην μπορούν να συντονιστούν, ο Ατρόμητος ήλεγξε το ρυθμό και στο 72′ έδειξε να «σφραγίζει» το τέταρτο φετινό του «διπλό» και πάλι με τον Ουντόζι.

Συγκεκριμένα, ο Μπρίτο βρήκε τον Νιγηριανό στη μεγάλη περιοχή με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται να «γράψει» το τελικό 2-0 για τον Ατρόμητο. Ωστόσο, ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΟΦΗ, που μάζεψε τα… κομμάτια του και με σκόρερ τους Παπάζογλου στο 84΄ και Σαρ στο 89΄ πέτυχε την ισοφάριση.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης):Γουναρίδης, Μπούρμπο, Μονιάκης, Σαρ, Κουρδάκης (87’ Νύχταρης), Βερόν, Βιτώρος (71’ Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης (77’ Κανούλας), Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος):Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ουντόζι, Φυντανίδης, Μπρίτο, Δημούτσος, Λαζαρίδης, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (76’ Κούτσι)

Ξάνθη – Πανιώνιος 3-3

Ο Κουλοχέρης στο 88΄ γλίτωσε τον Πανιώνιο από την 6η εφετινή εντός έδρας ήττα, ισοφαρίζοντας σε 3-3, με τους «κυανέρυθρους» και την Ξάνθη να μοιράζονται γκολ και βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, στην 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Ακρίτες, που τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιρστές (αποβολή με κόκκινη του Μαρίν στο 30΄), κρατούσαν το «διπλό» στα… χέρια τους μέχρι το 84΄, χάρη στα τέρματα των Μάνταλου (4΄, 52΄) και Μαρσελίνιο (84΄ πεν.), αλλά ο Πανιώνιος λυτρώθηκε από τους Αραβίδη (32΄), Κολοβό (49΄) και Κουλοχέρη (88΄).

Με τη σημερινή ισοπαλία και το 2-2 του Ατρομήτου στον αγώνα με τον ΟΦΗ, οι Ακρίτες έμειναν εκτός πλέι οφ.

Με το… καλημέρα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους, με τον Μανταλο να κάνει το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να γράφει το 1-0 για την Ξάνθη στο 4ο λεπτό. Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία για το 2-0, μετά από σουτ του Σολτάνι έξω από τη μεγάλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο διαιτητής του αγώνα έδειξε απευθείας κόκκινη στον Μαρίν, ο οποίος αντέδρασε σε σκληρό φάουλ που του έγινε και αποβλήθηκε. Ο Πανιώνιος δεν άργησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του και στο 32΄ ισοφάρισε με τον Αραβίδη.

Στην επανάληψη, οι «κυανέρυθροι» με κεκτημένη ταχύτητα από την ισοφάριση, μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 49΄, με τον Κολοβό να νικάει στο τετ α τετ τον Λοντίγκιν και να διαμορφώνει το 2-1. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν άπραγοι και με τον Μάνταλο «πάγωσαν» τη Νέα Σμύρνη ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ έχασαν σωρεία ευκαιριών μέχρι το 84΄, όταν ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σμιθ από τον Κούρο. Κι εκεί που άπαντες περίμεναν το «διπλό» της Ξάνθης, ο Κουλουχέρης δύο λεπτά πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Διαιτητής:Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες:
Γουνδουλάκης, Κουλοχέρης

Κόκκινη:
Μαρίν

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος):Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (61΄ Παναγιωτούδης), Σάμαρης (70΄ Ντούνης), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Μενδρινός (82΄ Μπούζας).

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης):Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Μαρσελίνιο, Μαρίν, Μάνταλος (86΄ Πρίττας), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Σολτάνι (81΄ Σμιθ), Γούτας, Ντιέ (70΄ Ντάνι).

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στη στη Λιβαδειά με 1-0 επί του Λεβαδειακού και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, επωφελούμενος την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Άρη.

Το πρώτο ημίχρονο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας χαρακτηρίστηκε από μετριότητα, αφού καμία από τις ομάδες δεν κατόρθωσε να βρει και να επιβάλει το ρυθμό της στον αντίπαλο.

Οι καλές στιγμές ήταν δύο, με το σουτ του Ρομπέρ να «σημαδεύει» το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη στο 11′ και τους γηπεδούχους να «απαντούν» στο 26′ με τον Ρομέου, η κεφαλιά του οποίου αποκρούστηκε αρχικά από τον Γλύκο και εν συνεχεία από το αριστερό δοκάρι.

Στο 50ό λεπτό ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ με τον Ρομπέρ, το εν κινήσει σουτ του οποίου αυτή τη φορά βρήκε στόχο δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Ρομέου, Πόι – Φωτάκης, Λόρενς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σίλντεφελντ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμικο Βέλιτς):Κυριακίδης, Χοσέμι, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι, Ζησόπουλος, Μανωλάς (78′ Κουτσόπουλος), Καγιεχόν (66′ Μπουμάλ), Νικολακάκης, Γεωργίου, Ρομέου (84′ Μαχαίρας).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):Γλύκος, Ρομπέρ, Σίλντεφελντ, Φωτάκης, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (62′ Λόρενς), Κάτσε (46′ Καμαρά), Αθανασιάδης (62′ Σαλπιγγίδης), Ιντζίδης, Κίτσιου, Έτο.

Η βαθμολογία

* Εκκρεμεί η απόφαση για το ΑΕΚ – Πανθρακικός

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

  • SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΡΗΣ
    19:00NOVA
  • ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Ο.Φ.Η.
    19:00NOVA
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – A.E.K.
    19:00NOVA
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
    19:00NOVA
  • Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
    19:00NOVA
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ
    19:00NOVA
  • ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ
    19:00NOVA
  • ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
    19:00NOVA