Γερμανοϊσπανικές μονομαχίες στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA. Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και η Ντόρτμουντ την Ρεάλ Μαδρίτης σε τέσσερις αναμετρήσεις που θα παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης. Οι πρώτες συναντήσεις θα διεξαχθούν στο Μόναχο (23/4) και το Ντόρτμουντ (24/4) και οι επαναληπτικοί στις 30 Απριλίου στη Μαδρίτη (Ρεάλ – Ντόρτμουντ και την 1η Μαίου στη Βαρκελώνη (Μπαρτσελόνα – Μπάγερν).

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν φαβορί για τον τελικό της 25ης Μαίου που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ. Λόγω ιστορίας και ονόματος προβάδισμα πρόκρισης δείχνουν να έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για τον τελικό των τελικών καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας και κατά πολλούς του κόσμου, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε μία νοκ άουτ αναμέτρηση.

Ωστόσο θα ήταν λάθος να ξεγράψει κανείς εκ των προτέρων τις δύο γερμανικές ομάδες πωλώ δε μάλλον την Μπάγερν Μονάχου η οποία στην προημιτελική φάση απέκλεισε την ιταλική Γιουβέντους με δύο νίκες (2-0 και 2-0). Επιπλέον η Μπάγερν είχε κάνει την έκπληξη και στην ημιτελική φάση της περυσινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας εκτός τελικού την Ρεάλ Μαδρίτης παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό στο Μπερναμπέου στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1 και ενώ οι δύο ομάδες είχαν νικήσει στις έδρες τους με 2-1.

Είναι η τρίτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου θα συναντηθούν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA η η Μπάγερν πήρε την πρόκριση με 2-2 στο Μόναχο και 2-1 στο Καμπ Νόου. Η Μπαρτσελόνα πήρε κατά κάποιο τρόπο πανηγυρική ρεβάνς την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 αποκλείοντας την Μπάγερν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας 4-0 στη Βαρκελώνη και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Μόναχο.

Η Ρεάλ με την Ντόρτμουντ είχα βρεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης και οι γερμανοί κέρδισαν βαθμούς και εντυπώσεις. Στη Μαδρίτη η Μπορούσια απέσπασε ισοπαλία 2-2 και στο Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-1.


Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα Τσέλσι και Μπενφίκα

Στην κλήρωση των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ τυχερές κατά μία άποψη στάθηκαν η Τσέλσι και η Μπενφίκα οι οποίες θα δώσουν τον επαναληπτικό αγώνα στην έδρα τους. Η Τσέλσι κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ελβετική Βασιλεία η οποία στην προημιτελική φάση απέκλεισε την Τότεναμ στη διαδικασία των πέναλτι και η Μπενφίκα την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Βασιλεία και την Κωνσταντινούπολη στις 25 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στο Λονδίνο και την Λισσαβόνα στις 2 Μαίου.