Η οικονομική πολιτική της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι δεδομένη και υπερβάσεις δύσκολα θα προκύψουν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτό διακήρυξε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση την οποία είχε με κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την εξυγίανση της ΠΑΕ, τόνισε ότι σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη ο ίδιος επένδυσε πάνω από 60 εκατ. ευρώ προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να μην χρωστάει σε κανέναν, υπογράμμισε με έμφαση ότι μετά την ελληνοποίηση θα ακολουθήσει η ηλιακή ανανέωση του ρόστερ και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κάτω των 20 ετών που είχαν φέτος μια πολύ καλή πορεία στο δικό τους πειραματικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις όποιες εξαγγελίες, ο αθλητικός Τύπος επιμένει να συνδέει τον Ολυμπιακό με κάθε «γυρολόγο» ο οποίος αναζητάει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Μετά τον 23χρονο Μεξικανό μέσο της Μπαρτσελόνα Τζόναθαν Ντον Σάντος ο οποίος φέρονταν ένα βήμα από τον Πειραιά αλλά τελευταία φέρεται να προτιμάει την Εβερτον ή την Γουέστ Χαμ, ήταν η σειρά του Ουκρανού Ανατόλι Τίμοστσουκ να «φορέσει» την ερυθρόλευκη φανέλα. Την είδηση έγραψε η εφημερίδα «Πράβντα» της Ουκρανίας (ούτε καν η αυθεντική Πράβντα της Ρωσίας) και αναμετέδωσε πάραυτα ο ελληνικός ηλεκτρονικός Τύπος. Ο 34χρονος διεθνής ανασταλτικός μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου και είναι λογικό να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Αρχικά ο ρωσικός Τύπος τον ήθελε να συζητάει με την Ρουμπίν Καζάν. Τώρα οι Ουκρανοί τον στέλνουν στην Ελλάδα. Μέχρι να καταλήξει κάπου, προφανώς θα κάνει έναν μεγάλο κύκλο «συζητώντας» ακόμη και με ομάδες της Βραζιλίας.
Τον πρώτο λόγο στο μεταγραφικό παζάρι, η UEFA και η FIFA καλώς ή κακώς τον έχουν παραδώσει στους μάνατζερ. Αυτοί κάνουν το παιχνίδι. Προκειμένου να ανεβάσουν το κασέ των πελατών τους, διαδίδουν –και κατά μία άποψη επαγγελματικά ορθώς πράττουν, ότι για τον άλφα ή βήτα παίκτη ενδιαφέρονται πέντε –έξι ομάδες.
Εύκολο να αναπαράγεις μία είδηση, δύσκολο αλλά αναγκαίο όμως να την τσεκάρεις έστω και με τη λογική. Ο Τίμοστσουκ θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, αλλά ως προς τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, προφανώς δεν πληροί τις ηλικιακές και οικονομικές προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Μαρινάκης.
Ο Τίμοστσουκ από τις 30 Μαρτίου βαδίζει στα 35 του χρόνια, ενώ στην Μπάγερν είχε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια στην Μπουντεσλίγκα. Στη Ρωσία ή την Ουκρανία εύκολα θα έβρισκε ετήσιες αποδοχές 1-2 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα ποιος θα του τα δώσει. Παρεμπιπτόντως τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσιεύματα τον ήθελαν να συζητάει με τον ΠΑΟΚ.
Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην πεις ποτέ, αλλά η λογική λέει ότι ο Τίμοστσουκ χρησιμοποιεί τις ελληνικές ομάδες, διεκδικώντας ένα καλό συμβόλαιο στην Ουκρανία ή την Ρωσία.