Σκευωρία χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου την καταγγελία ότι οι πίνακες διαιτητών της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 καταρτίστηκαν εν αγνοία τού τότε μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Κύρου Βασσάρα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής δεν είχε καμία ανάμειξη στη συγκρότηση των πινάκων η οποία έγινε παρουσία και με την υπογραφή του κ. Βασσάρα. Παράλληλα τονίζει ότι είναι συγκρουόμενα μεταξύ τους τα όσα αναφέρει ο κ. Βασσάρας στις δύο επιστολές του προς την ΕΠΟ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε δον Κιχώτη το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ κ. Χρήστο Σάββα ο οποίος κατήγγειλε πλαστογραφία των πινάκων θέμα με το οποίο ασχολείται η δικαιοσύνη, λέγοντας ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν του είχε γίνει το χατίρι να συμπεριληφθούν στους πίνακες οι διαιτητές κκ. Βαλιώτη και Τομίδη όπως είχε ζητήσει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου:
Υπάρχει ένα ζήτημα, που ερευνάται από τη δικαιοσύνη, σχετικά με τους πίνακες διαιτητών. Ποια είναι η θέση της Ομοσπονδίας;
«Τη θέση της Ομοσπονδίας εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρόεδρός της, ο Γιώργος Σαρρής. Δεν είπε πολλά, αλλά τα είπε όλα. Πρόκειται για μια σκευωρία».

Μίλησε και για αγωγές ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Ναι, διότι είναι καιρός να λογοδοτήσουν όλοι όσοι βιάζουν την αλήθεια, εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, να λάμψει η αλήθεια και ταυτόχρονα να αποκαλυφθούν και να μάθει ο κόσμος ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται πίσω από αυτή τη σκευωρία».
Ναι, αλλά στην όλη ιστορία έχουν βγει στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία. Είτε καταγγελίες είτε ένορκες καταθέσεις…
«Ολα αυτά τα φερόμενα στοιχεία που δήθεν τεκμηριώνουν τις αιτιάσεις σε βάρος της ΕΠΟ, στην πραγματικότητα θα τεκμηριώσουν το πόσο ψευδής είναι αυτή η ιστορία. Για ποια στοιχεία μιλάμε; Για επιστολές προσώπων που αναιρούνται πολλαπλώς από μεταγενέστερες καταθέσεις ή άλλες νεότερες επιστολές;».
Σχολιάζετε, να υποθέσουμε, μια επιστολή του κ. Βασσάρα;
«Με την ευκαιρία της αναφοράς στο όνομα του Κύρου Βασσάρα, έχω να σας πω το εξής: ο συγκεκριμένος φόρεσε το μανδύα του καταγγέλλοντος το περασμένο καλοκαίρι, μετά πήγε και κατέθεσε και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η διαδικασία των εξετάσεων για την αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας και πως έχουν αναπαραχθεί στον Τύπο πράγματα που δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Και δεν τα είπε προφορικώς αυτά στα οποία αναφέρομαι. Υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις για ό,τι λέω».
Επειδή, όμως, ορισμένα πράγματα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, ο Κύρος Βασσάρας συμμετείχε στη διαδικασία συγκρότησης των πινάκων; Συμφώνησε τελικά με τους πίνακες που καταρτίστηκαν;
«Σαφέστατα και συμμετείχε στη διαδικασία ο κ. Βασσάρας. Αν και στη διάρκεια του 2012 δε συνήθιζε να εμφανίζεται στην ΕΠΟ… Από τον Ιανουάριο μέχρι το Αύγουστο ήρθε στα γραφεία μας 22 φορές, ενώ τα άλλα μέλη της ΚΕΔ είχαν καθημερινή παρουσία εκτελώντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στην Επιτροπή και προετοιμάζοντας τις προσεχείς. Σας λέω, λοιπόν, ότι στις 13 Αυγούστου ο Κ. Βασσάρας πήρε μέρος στη συνεδρίαση μαζί με τα άλλα δύο μέλη της Κεντρικής επιτροπής Διαιτησίας, στη διάρκεια της οποίας έγινε ο καταρτισμός των πινάκων. Επειδή λέει ότι δε συμμετείχε; Αυτά είναι για τις εντυπώσεις. Απλώς δεν πέρασε το δικό του και οι προτάσεις που ήθελε και γι’ αυτό ξεκίνησε την ιστορία. Άλλωστε, τόσο στα γραπτά κείμενα που διορθώθηκαν, όσο και στους πίνακες που ανακοινώθηκαν η δική του υπογραφή υπάρχει. Ούτε η δική μου ούτε του Σαρρή».
Στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ άλλα ισχυρίζεται όμως…
«Σε ποια από τις δύο επιστολές αναφέρεστε; Αυτή του περασμένου Σεπτεμβρίου ή του Ιανουαρίου εφέτος; Διότι και από τις δύο, οι οποίες παρεμπιπτόντως μεταξύ τους… παίζουν μπουνιές και είναι να απορεί κάποιος αν έχουν γραφτεί από τον ίδιο άνθρωπο για το ίδιο θέμα, δεν προκύπτει από πουθενά παραβίαση. Είτε της ακολουθούμενης διαδικασίας είτε του κανονισμού. Χώρια που και στις δύο ο κ. Βασσάρας καθιστά σαφές πως στη διαδικασία συγκρότησης των πινάκων δε συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ούτε και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ τότε, Χρήστος Σάββας. Το πιο αστείο όλων, πάντως, είναι ότι κ. Βασσάρας πρώτα έγραψε τις δύο επιστολές που συγκρούονται μεταξύ τους και μετά πήγε και κατέθεσε στον ανακριτή, στον οποίο πάλι αυτοαναιρέθηκε».
Αφού δήλωσε αυτά ο κ. Βασσάρας, τότε γιατί ο κ. Σάββας υποστήριξε ότι οι πίνακες είναι του Σαρρή και ενέπλεξε στην όλη ιστορία και τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ τον κ. Κουρίδη, αλλά και το μέλος του ΔΣ τον κ. Σταθόπουλο, μαζί με τους Μπριάκο και Δούρο;
«Ο ίδιος ο κ. Σάββας έχει δηλώσει δημοσίως, αλλά απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω και στον ανακριτή, ότι ο Γιώργος Σαρρής δεν συμμετείχε στη διαδικασία και πως ο ίδιος είχε ενημερωθεί τότε από τον κ. Πιλάβιο γι’ αυτήν την εξέλιξη. Αν κάποιος εξετάσει προσεκτικά τα όσα έχει πει ο κ. Σάββας για την ιστορία αυτή, δεν θα βγάλει άκρη. Όλα όσα λέει αποτελούν προσωπικές του εκτιμήσεις, δε στηρίζονται στο παραμικρό στοιχείο και επί της ουσίας εμφανίζεται σαν άλλος Δον Κιχώτης που θέλει δήθεν να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη διαιτησία και κυνηγάει ανεμόμυλους. Ξεχνάει βέβαια εσκεμμένα να πει, και αυτά έχουν καταγραφεί σε πρακτικά του ΔΣ της ΕΠΟ την περίοδο προ κατάρτισης πινάκων, πως αν του είχε γίνει το χατίρι να μπουν στους πίνακες διαιτησίας δύο πρόσωπα που επιθυμούσε, ο Βαλιώτης και ο Τομίδης, τότε δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα».
Πάντως ο κ. Σάββας υποστήριξε ότι οι πίνακες διαιτησίας ενόψει εκλογών χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο πίεσης στους προέδρους Ενώσεων.
«Από την ημέρα που έκανε τις καταγγελίες και είπε τα λόγια τα παχιά έχουν περάσει περίπου εννέα μήνες και πρόεδρος ΕΠΣ δεν βγήκε να πει κουβέντα. Και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που ψήφισαν την παράταξη Σαρρή στις εκλογές. Δεν έχει βγει ούτε ένας από τις Ενώσεις που ψήφισαν την αντίπαλη παράταξη να μιλήσει για εκβιασμούς ή ό,τι άλλο θέλετε. Ούτε καν ο καταγγέλλων, ο κ. Σάββας. Ο οποίος τη μία καταθέτει στον ανακριτή ότι οι πίνακες είναι του Σαρρή και την άλλη, πάλι στον ανακριτή, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την εντιμότητα του Σαρρή. Στην ένορκη κατάθεσή του, όταν ο κ. Σάββας κλήθηκε να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε, επικαλέστηκε περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είπε ότι καταθέτει προσωπική άποψη, πως έχει μια αίσθηση, λέει, από την πολυετή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Ωραίες αποδείξεις! Περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αίσθηση και πάει λέγοντας. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Δηλαδή δεν εκβιάστηκαν πρόεδροι;
«Όχι βέβαια! Κανένας πρόεδρος δεν εκβιάστηκε! Και να σας πω κάτι; Τι είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων για να εκβιάζονται; Πρόβατα και άβουλα όντα ή φοβισμένα ανθρωπάκια; Απεναντίας. Είναι άνθρωποι που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του ποδοσφαίρου, που γνωρίζουν το αντικείμενο απ’ έξω και ανακατωτά, που έχουν θυσιάσει αμέτρητες ώρες για το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό. Όχι το εμπορικό ποδόσφαιρο, το επαγγελματικό, αλλά για το ποδόσφαιρο των τοπικών κοινωνιών, που υπηρετούν και υπερασπίζονται με νύχια και δόντια. Επομένως, όχι μόνο δεν μπορούμε να μιλάμε για εκβιασμό, αλλά οφείλουμε να μιλάμε για σεβασμό απέναντί τους. Τον αξίζουν».
Εσεις έχετε το δικαίωμα να διατηρείτε την άποψή σας, αλλά κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «σύσταση συμμορίας» με αφορμή τους πίνακες διαιτησίας και μάλιστα εμπλέκεται και το όνομα του κ. Σαρρή στην όλη υπόθεση.
«Δε θέλω να μιλήσω για τη δικαιοσύνη. Μου επιτρέπετε, όμως, να μιλήσω για την επιστήμη; Και τι εννοώ μ’ αυτό; Ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Εμπλέκεται το όνομα του προέδρου, για τον οποίο ο Χρήστος Σάββας όπως σας είπα κατέθεσε απερίφραστα ότι δεν αμφιβάλει καθόλου για την εντιμότητά του και ο Κ. Βασσάρας του διαμήνυσε πως «δημιουργούνται εντυπώσεις» προφανώς λανθασμένες για τους πίνακες διαιτησίας. Εκτός των άλλων, επαναλαμβάνω ότι ο κ. Σαρρής δεν είχε καμία συμμετοχή στη συγκρότηση των πινάκων».