Στο 91ο λεπό του αγώνα απέναντι στη Μάλαγα, οι ποδοσφαιριστές της Ντόρμουντ έμοιαζαν χαμένοι. Η ισπανική ομάδα είχε καταφέρει να προηγείται με 2-1 μέσα στη Γερμανία και βάσει του σκορ του πρώτου αγώνα (0-0) η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στο… γοβάκι της Σταχτοπούτας της διοργάνωσης! Ωστόσο η κολοκύθα δεν έγινε ποτέ άμαξα…

«Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά, παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» είχε πει κάποτε ο σπουδαίος άγγλος στράικερ Γκάρι Λίνεκερ σε μια βαθιά υπόκλισή του στο πείσμα της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής φυλής και στο γεγονός ότι δεν παρατάει ποτέ ένα παιχνίδι αν δεν ακουστεί το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Ναι, οι Γερμανοί το έκαναν ξανά!

Με δύο γκολ στο 91ο και 93ο λεπτό του αγώνα και χρυσούς σκόρερ τους Μάρκους Ρόις και Φελίπε Σαντάνα, η Ντόρμουντ έφτασε στο υπέρ της 3-2 και άφησε άφωνη την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη κατακτώντας μία επική πρόκριση.

«Είμαστε ευλογημένοι, κάναμε κάτι που πρέπει να το συνεχίσουμε ως το τέλος. Θέλουμε το τρόπαιο» είπε σχεδόν βουρκωμένος από την πίεση του αγώνα ο γερμανός επιθετικός Ρόις την ώρα που ο προπονητής της Μάλαγα κ. Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι εκτόξευε αόρατα κατηγορώ αλλά και παραδεχόταν το μεγαλείο της Ντόρμουντ:

«Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το γεγονός ότι την οδηγήσαμε σε τόσο δύσκολη θέση δείχνει ότι κι εμείς έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Κάποιοι δεν ήθελαν να συνεχίσουμε στο διοργάνωση και αυτό φαινόταν με την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα όλη τη σεζόν» δήλωσε ο αργεντινός προπονητής.