Σε ένα συγκλονιστικό ματς, η Ντόρμουντ έκανε την μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, επικρατώντας με 3-2 της Μάλαγα που προηγήθηκε δυο φορές στο Βεστφάλεν (0-0 το πρώτο ματς στην Ισπανία).

Στα ημιτελικά πέρασε και η Ρεάλ που καρδιοχτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού προηγήθηκε στην Τουρκία της Γαλατάσαραϊ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρία τέρματα και έβαλαν φωτιά στο ματς. Τελικά η Βασίλισσα πήρε την πρόκριση χάνοντας 3-2, αφού στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη είχε νικήσει με 3-0.

Την Τετάρτη (10/4) οι άλλοι δύο προημιτελικοί: Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου.

Γαλατάσαραϊ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γαλατασαράι, στο «Αλί Σαμί Γεν», καθώς η «βασίλισσα» είχε νικήσει με 3-0 στο πρώτο ματς της Μαδρίτης. Ωστόσο, τα «Λιοντάρια» του Φατίχ Τερίμ κατάφεραν να στριμώξουν τη Ρεάλ και πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά πήραν μια πολύ σπουδαία, από άποψη γοήτρου, νίκη με 3-2, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ισοφάρισε με «κεραυνό» ο Εμπουέ στο 57′, ενώ στο 71′ ο Σνάιντερ μετά από ασίστ του Αλτιντόπ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (72′), από γύρισμα του Ολλανδού, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με εκπληκτικό τακουνάκι έγραψε το 3-1.

Ο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-2, είναι πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με 11 γκολ, ενώ με 49 συνολικά ξεπέρασε τον Αντρέι Σεβτσένκο στην 5η θέση στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ετσι, οι Τούρκοι πήραν δύο βαθμούς και πλησίασαν σε απόσταση «αναπνοής» την Ελλάδα, στη 11η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Διαιτητής: Στεφάν Λανούα (Γαλλία)
Κίτρινες: Εμπουέ, Σνάιντερ, Αμραμπάτ – Αρμπελόα
Κόκκινη: Αρμπελόα (90΄ δεύτερη κίτρινη)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ (80΄ Ελμάντερ), Καγιά, Ζαν, Ριέρα, Σνάιντερ, Φελίπε Μέλο, Σελτζούκ, Αλτιντόπ (46΄ Αμραμπάτ), Ουμούτ Μπουλούτ (63΄ Σάμπρι), Ντρογκμπά

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν (31΄λ.τρ. Αρμπελόα), Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Ντι Μαρία, Οζίλ (81΄ Αλμπιόλ), Μόντριτς, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (73΄ Μπενζεμά).

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάλαγα 3-2

Ίσως την πιο απίστευτη πρόκριση στην ιστορία του Champions League πέτυχε η Ντόρτμουντ επί της Μάλαγα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μετά το 0-0 του πρώτου προημιτελικού στην Ανδαλουσία βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 82′, αλλά στο πρώτο και τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ των Ρόις και Φελίπε Σαντάνα (από θέση οφ σάιντ) πέτυχε την επική ανατροπή και με 3-2 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Χοακίν στο 25′ έβαλε μπροστά τους Ισπανούς, αλλά ο Λεβαντόφκσι «απάντησε» σχετικά γρήγορα και στο 40′ το ματς ήρθε στα ίσια (1-1). Τα πάντα φάνηκε να τελειώνουν στο 82′ όταν οι Ισπανοί με τον Ελισέου (από θέση οφσάιντ) έκαναν το 2-1.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Στο 91′ με κοντινό πλασέ του Ρόις ισοφάρισαν σε 2-2 και αμέσως μετά με τον Φελίπε Σαντάνα ολοκλήρωσαν το θαύμα (3-2). Στη σέντρα, πάντως, που προηγήθηκε στα καρέ της Μάλαγα δύο παίκτες της Μπορούσια ήταν οφσάιντ, ενώ οφ σάιντ ήταν και ο Σαντάνα αφού καλυπτώταν μόνο από τον αμυντικό της Μάλαγας που ήταν πάνω στη γραμμή, με τον Καμπαγιέρο να έχει βγει πιο μπροστά σε άστοχη έξοδο.

Διαιτητής: Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Σμέλτσερ – Τουλαλάν, Γκάμεθ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (72΄ Σαχίν), Γκιουντογκάν (86΄ Χούμελς), Μπλαστσικόφσκι (72΄ Σίμπερ), Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

ΜΑΛΑΓΑ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87΄ Πορτίγιο), Ντούντα (74΄ Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (83΄ Σάντα Κρουζ).