Με δύο σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 21.45 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Γαλατασαράι, ενώ στο «Ροσαλέδα» η Μάλαγα θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πιο ανοιχτό ζευγάρι της ημέρας.

Ρεάλ – Γαλατάσαραϊ

Η συνύπαρξή τους στην Ιντερ υπήρξε άκρως εποικοδομητική, μάλιστα την ημέρα της αποχώρησής του κ.Ζοζέ Μουρίνιο, αμέσως μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (το 2010) από την ιταλική ομάδα, ο ολλανδός μέσοςΓουέσλι Σνάιντερτον είχε αποχαιρετίσει λέγοντάς του «θα είσαι πάντα ο δεύτερος πατέρας μου!».

Η μοίρα τους φέρνει αντιμέτωπους απόψε (21.45, NET) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τον SpecialOneνα κάθεται στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και τον 28χρονο ποδοσφαιριστή να φορά τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ.

«Για 90 λεπτά θα είμαστε εχθροί. Μετά θα τον αγκαλιάσω και θα θυμηθούμε τις φανταστικές ημέρες που περάσαμε μαζί στην Ιντερ. Ηταν πραγματικά μία καταπληκτική εμπειρία η συνεργασία μου με τον Μουρίνιο» τόνισε ο Σνάιντερ ενόψει του πρώτου προημιτελικού ανάμεσα στην ισπανική και την τουρκική ομάδα.

Μάλαγα – Ντόρτμουντ

Στο άλλο ματς της δεύτερης ημέρας (21.45, novasports1) για τη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης Μάλαγα υποδέχεται την απερχόμενη πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρμουντ. Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας κ.Μαουρίτσιο Πελεγκρίνιμίλησε για «ένα μικρό θαύμα που κανείς δεν περίμενε και το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο» αναφερόμενος στο κατόρθωμα της της Μάλαγα να φτάσει ως τους «8» του θεσμού σε μία σεζόν που απειλήθηκε με οικονομικό κραχ.

Ονειρα όμως για κάτι ακόμα σπουδαιότερο κάνουν και οι ποδοσφαιριστές της Ντόρμουντ καθώς σύμφωνα με τον 23χρονο επιθετικόΜάρκο Ρέους«είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε να φτάσουμε ως τον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Χάσαμε τα πρωτεία στη Γερμανία, ωστόσο όλα έχουν το τίμημά τους. Αν φτάσουμε ως το τέλος, η πορεία μας στη Γερμανία θα έχει την εξήγησή της».