Στο ποδόσφαιρο απαγορεύεται να λες «ποτέ», επιτρέπεται όμως να ερμηνεύεις βάσει της λογικής. Και όποιος παρακολούθησε τον (πρώτο) αγώνα της Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Γιουβέντους για τη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διαπίστωσε ότι η πρωταθλήτρια Γερμανίας έγινε με ευκολία το αφεντικό μίας αναμέτρησης που αρχικώς είχε διαφημιστεί ως ιδιαίτερα αμφίρροπη. Συμπερασματικά, πολύ δύσκολα η γερμανική ομάδα θα στερηθεί τη συμμετοχή της στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης κατέληξε στα δίχτυα ύστερα από μόλις 24 δευτερόλεπτα αγώνα, με τον Νταβίντ Αλάμπα να ανοίγει το σκορ για την Μπάγερν. Πρόκειται για το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ σε νοκ-άουτ αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο να έχει σημειωθεί και πάλι από (πρώην πια) παίκτη της Μπάγερν, τον Ολλανδό Ρόι Μακάι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2007, τέρμα το οποίο σημειώθηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα!

Η βαυαρική ομάδα διπλασίασε τα τέρματά της στο 63′ με τον Τόμας Μίλερ να πετυχαίνει το 2-0 σημειώνοντας το το 5ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ στέλνοντας την μπάλα έπειτα από ασίστ του Μάντζουκιτς. Η Γιουβέντους θα στηριχθεί στη ρεβάνς της 10η Απριλίου χωρίς τον καλύτερο παίκτη της Βιντάλ ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες αλλά σύμφωνα με τον τερματοφύλακα της ομάδας Τζιανουλίτζι Μπουφόν «η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή. Θα πολεμήσουμε για το καλύτερο στη ρεβάνς, δεν ήταν αυτή σήμερα η πραγματική Γιουβέντους».

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός της Μπάγερν κ. Γιουπ Χάινκες θυμήθηκε το παραλίγο πάθημα της ομάδας του στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης απέναντι στην Αρσεναλ, όταν οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει με 3-1 μέσα στο Λονδίνο και ηττήθηκαν με 0-2 στο Μόναχο παίζοντας με τη φωτιά. «Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα, αυτό νομίζω πλέον ότι το ξέρουμε καλά. Τρέφω τεράστιο σεβασμό στη Γιουβέντους και θεωρώ ότι μας περιμένει μία πολύ δύσκολη ρεβάνς» τόνισε ο προπονητής της βέβαιης πρωταθλήτριας Γερμανίας.