Την ευκαιρία να επισκεφθούν τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα (αθλητικό κέντρο «Ζοάν Γκαμπέρ») και να αγωνισθούν με την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδας της είχαν οι πιτσιρικάδες του ΑΟ Γιάννινα που έγιναν παγκοσμίως γνωστοί τον περασμένο Δεκέμβριο όταν πέτυχαν γκολ σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο ’95, αλλάζοντας με την έναρξη του παιχνιδιού 20 πάσες. Το video με το γκολ ανέβηκε στο youtube και σύντομα έκανε το γύρο του κόσμου, με το θέμα να προβάλλεται και σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ (Associated Press, «Guardian»), με αποκορύφωμα όλων των παραπάνω, η ομάδα του ΑΟ Γιάννινα να λάβει πρόσκληση από την Μπαρτσελόνα για ένα ξεχωριστό φιλικό.
Το «ταξίδι στο όνειρο» των μικρών της ηπειρωτικής ομάδας πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Nova. Οι παίκτες της ομάδας κάτω των 13 του ΑΟ Γιάννινα είχαν την ευκαιρία να δουν τις εγκαταστάσεις της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα και να αντιμετωπίσουν τους συνομήλικούς τους Μπλαουγκράνα. Σε φιλικό διάρκειας δύο 35λεπτων ημιχρόνων η Μπαρτσελόνα, επικράτησε με 8-1 του ΑΟ Γιάννινα, με την ελληνική ομάδα να προηγείται στο σκορ με τον Γαϊτανίδη.
Ο προπονητής της ομάδας του ΑΟ Γιάννινα, Κωνσταντίνος Μιχαϊλίδης φανερά συγκινημένος από την τιμή που είχε να καθοδηγήσει τους μικρούς αστέρες του, απέναντι στην Μπαρτσελόνα ανέφερε για την εμπειρία ζωής: «Είναι ένα όνειρο στους καιρούς που ζούμε. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί μια ελληνική επαρχιακή ομάδα να πάει να παίξει με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Βασίλης Κίτσης, εξηγώντας πώς εξελίχτηκε όλη η ιστορία είπε μεταξύ άλλων: «Στην Μπαρτσελόνα είδαν το βίντεο και είχαμε ανταλλαγή e-mail. Δεχτήκαμε πρόσκληση να πάμε στη Βαρκελώνη. Κάναμε κάποιες κινήσεις σαν διοίκηση, αλλά αν δεν βοηθούσε η Nova, δεν θα μπορούσαμε να πάμε στη Βαρκελώνη. Νιώθουμε ευτυχισμένοι και συγκινημένοι. Θέλουμε να το ζήσουμε και δεν ξέρουμε πού θα τραβήξει».

Ο ΑΟ Γιάννινα έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε στις περίφημες σχολές της «Λα Μασία», της Μπαρτσελόνα και ο τεχνικός των Καταλανών Μαρκ Σέρα εγκωμίασε την όλη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. «Αυτή η ομάδα τακτικά βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Έχει τη φιλοσοφία που διακρίνει τη Μπαρτσελόνα και νομίζω ότι στο μέλλον θα κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η νοοτροπία της Μπαρτσελόνα και αυτή διέκρινα και στην ελληνική ομάδα. Στέλνω μήνυμα από τη Βαρκελώνη στους Έλληνες να συνεχίσουν την προσπάθεια και να στηρίξουν τις Ακαδημίες, όπως ο Α.Ο. Γιάννινα».