Υπερήφανος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αισιόδοξος για την διεκδίκηση του Κυπέλλου δήλωσε ο Μίτσελ μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca» λίγες ώρες μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (3-0) με την οποία σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσουμε και το Κύπελλο, δεδομένου ότι σε αυτόν τον σύλλογο δεν επιτρέπεται κάτι λιγότερο. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Από την ώρα που ήρθα στην Ελλάδα, η ομάδα κέρδισε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στην τελευταία αναμέτρηση, παίξαμε πολύ καλά και φτάσαμε σε μια πολύ πειστική νίκη. Απολαμβάνουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με ηρεμία. Ήταν ένας τίτλος που ήταν πιο κοντά μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» τόνισε ο προπονητής των ερυθρολεύκων.
Ο Μίτσελ αναφέρθηκε επίσης με κολακευτικά λόγια στο έργο το οποίο άφησε στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, «Ο Ερνέστο άφησε το σημάδι του στην ποιότητα της ομάδας. Είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι εξοικειωμένοι με το ισπανικό στυλ παιχνιδιού, χάρη σε αυτόν» υπογράμμισε.
Ο ισπανός προπονητής χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως επιτυχία ίσης σημασίας με την προ τριετίας πορεία που ο ίδιος είχε με την Χετάφε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.«Για μένα ήταν σημαντικό να πάρουμε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ με τη Χετάφε. Τώρα με αυτόν τον θρίαμβο έχουμε ήδη προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως επαναλαμβάνω ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και θέλει πάντα περισσότερες επιτυχίες» ανέφερε.