Τα γιορτινά του φοράει ο Πειραιάς για να υποδεχθεί την Κυριακή την ΑΕΚ (10/3, 19.30). Οι Ερυθρόλευκοι με νίκη κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να στεφθούν πρωταθλητές πριν τη σέντρα του αγώνα με την ΑΕΚ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην νικήσουν το Σάββατο ο Αστέρας Τρίπολης (υποδέχεται τον Παναρκαδικό) και ο ΠΑΟΚ (αγωνίζεται στα Χανιά με τον Πλατανιά). Το σενάριο αυτό έχει όμως ελάχιστες πιθανότητες.
Ο Μίτσελ προετοιμάζει τους παίκτες του για τον αγώνα της χρονιάς, σαν να είναι ο τελικός του πρωταθλήματος. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να γεμίσει έπειτα από πολλούς μήνες και η τεχνική ηγεσία θέλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή παράσταση στους οπαδούς της ομάδας.
Στη διάθεση του ισπανού προπονητή βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές, γεγονός σπάνιο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Νταβίντ Φουστέρ που ήταν και ο τελευταίος τραυματίας είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ η παρουσία του Πάμπλο Πίνο εξαρτάται από τη διοίκηση καθώς ο Κολομβιανός από τότε που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα δεν υπολογίζεται.
Η προπόνηση της Παρασκευής (8/3) περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, διπλό κατοχής της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο, αλλά και ιδιαίτερα «μαθήματα» σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ.
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου με προπόνηση στις 10.30. Αμέσως μετά ο Μίτσελ θα ανακοινώσει τους 18 που θα συμμετάσχουν στην αποστολή και οι οποίοι θα κάνουν χαλάρωμα την Κυριακή το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.