Συνεχές τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλα τα σημεία του γηπέδου ζητάει ο Μίτσελ από τους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ, στον οποίο σε περίπτωση νίκης θα κριθεί και μαθηματικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Μην σταματάτε την πίεση με τίποτα. Θέλω πρέσινγκ παντού. Όπου μπορείτε. Επίσης θέλω να τελειώνετε άμεσα τις φάσεις. Με λίγες σωστές πάσες και σουτ ή κεφαλιά», τόνισε ο ισπανός προπονητής στους παίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης.
Ο Μίτσελ είχε και κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, θέλοντας από τη μια να του δείξει την ικανοποίηση για τις τελευταίες του εμφανίσεις και από την άλλη να του εξηγήσει προς πρέπει να τελειώνει τις φάσεις σωστά και γρήγορα.
Ο Βλαχοδήμος την Πέμπτη έκανε επιπλέον δουλειά σε θέματα τακτικής και τεχνικής του σουτ. Ο Μίτσελ του υπέδειξε πως πρέπει να κινείται στους ελεύθερους χώρους και πώς να ντριπλάρει σωστά τον αντίπαλο, λέγοντάς του «έχεις όλες τις δυνατότητες να τελειώνεις σωστά και γρήγορα τις φάσεις».
Στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας συμμετέχουν επίσης οι παίκτες της ομάδας νέων Σιώπης, Ιωαννίδης, Ρουγκάλας, Βλάχος, οι οποίοι μαζί με τους Λυκογιάννη και Καραγκούνη αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες από τον Μίτσελ στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Κάποιοι από αυτούς αναμένεται μάλιστα να είναι παρόντες και στην προετοιμασία του καλοκαιριού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.