Ο κ. Μίτσελ την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην προπονητική του καριέρα, αλλά στον Ολυμπιακό δεν ήρθε μόνο γι’ αυτό. Το ζητούμενο για φέτος είναι πλέον η κατάκτηση του Κυπέλλου και την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ευρωπαϊκή υπέρβαση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca». «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, βεβαίως, είναι καλή για μας, αλλά κοιτάμε πιο μακριά. Θέλουμε να παίζουμε κάθε μέρα καλύτερα, να βάλουμε τις βάσεις γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε την επόμενη σεζόν. Και, βεβαίως, να κατακτήσουμε το Κύπελλο» τόνισε

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαντώντας γιατί η ομάδα του προτιμάει το ισπανικό προπονητικό μοντέλο, τόνισε ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία και πως έχει να κάνει επίσης και με τους χαρακτήρες των προπονητών με τους οποίους συνεργάζεται. «Η προτίμησή μας σε αυτό το μοντέλο δεν είναι τυχαία. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο Μίτσελ, δεν δούλεψαν και δουλεύουν στην ομάδα μας βασιζόμενοι στη φιλοσοφία του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα, μετατρέπονται και σε πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού, στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι το όνομα του Ολυμπιακού και η συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για όποιον ισπανό παίκτη ή προπονητή θα ήθελε να συνεργαστεί με την ομάδα του. «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ και δίνει την ευκαιρία στους παίκτες και στους προπονητές να κερδίσουν τίτλους,  να συμμετέχουν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ταυτόχρονα να φτάσουν μέχρι και τις εθνικές τους ομάδες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διεθνείς παίκτες, από τους οποίους οι 7 είναι μέλη της εθνικής Ελλάδος. Στην Ευρώπη είμαστε ένα πολύ σημαντικό κλαμπ. Δεν είναι σύμπτωση που βρισκόμαστε στις 10 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές οι εμπειρίες είναι που τοποθετούν ένα κλαμπ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός ανήκει σε αυτό το γκρουπ. Και επιθυμία μου είναι να εδραιωθεί η ομάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των Ερυθρολεύκων παράλληλα αναφέρθηκε στα οικονομικά της ΠΑΕ λέγοντας ότι έχει επενδύσει στην ομάδα περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ και πως η ομάδα του πληροί τις προϋποθέσεις του οικονομικού φερ πλέι από το πρώτο έτος που το εφάρμοσε η UEFA. «Είναι πολύ σημαντικό θέμα η οικονομική δύναμη της ομάδας, γιατί  ζούμε σε μια εποχή στην οποία οτιδήποτε είναι ελληνικό συνδέεται με την βαθιά ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Σε αυτό το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Financial Fair Play από την πρώτη χρονιά και χωρίς να χρειαστεί καμία περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 70.000.000 ευρώ στην ομάδα. Είμαστε ένας σύλλογος που δεν έχει χρέη σε καμία Τράπεζα ούτε βοήθειες από αυτές, κάτι που ελάχιστα κλαμπ στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να πετύχουν» τόνισε.