Η οργανωτική επιτροπή του Spetsathlon και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1ου Τριάθλου Σπετσών «Spetsathlon» στις 27Απριλίου 2013.

Το Spetsathlon και αποτελείται από δύο αγωνίσματα:

Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο

Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο)

Στο Spetses Triathlon Sprint, θα επιτραπεί η συμμετοχή ομάδων σκυταλοδρομίας (ανδρών, γυναικών και mixed)

Το 1ο Spetsathlon, θα πραγματοποιηθεί στο νησί των Σπετσών που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών events, λόγω του φυσικού κάλλους των διαδρομών που προσφέρει αλλά και της πολιτικής μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων που ισχύει.

Ο κ.Γεώργιος Γερόλυμπος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «Toτρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της ΕΟΤΡΙ είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετέχουμε στη διοργάνωση του 1οαγώνα τριάθλου στο νησί των Σπετσών που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και συγχρόνως από εξαιρετικές και απόλυτα ασφαλείς τριαθλητικές διαδρομές».

Ο κ.Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, που θα αποτελέσει για μία ακόμα φορά το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων δήλωσε: «Το Poseidonion Grand Hotel συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες γύρω από τις Σπέτσες με κοινό στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού, των δυνατοτήτων του, της[πολύπλευρης προσωπικότητάς του, της ομορφιάς του αλλά και της πιστής τήρησης του οράματος του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου».