Ενα πολύ αταίριαστο ζευγάρι δίνει απόψε (21.45) τη δεύτερη μάχη για την πρόκριση στη φάση των «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στη ρεβάνς του 2-2 επί ουκρανικού εδάφους. Η γηπεδούχος και αήττητη στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Σαχτάρ από το Ντόνετσκ η οποία στα 11 ματς που έχει δώσει (συνολικά) στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει καταφέρει να σκοράρει 22 φορές!

Επιπροσθέτως η πρωταθλήτρια Γερμανίας μετράει μόνο νίκες στο γήπεδό της στο εφετινό Τσ. Λιγκ, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση. Θα υπερισχύσει η δύναμη της έδρας ή μήπως η ικανότητα της Σαχτάρ να σκοράρει μακριά από το γήπεδό της κάνοντας θραύση στον συγκεκριμένο τομέα, θα είναι αυτή που θα καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα; Την απάντηση δεν έχει πάντως ο προπονητής της Ντόρτμουντ κ. Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος αρκείται στην πίστη ότι εν τέλει το προτέρημα της δικής του ομάδας θα είναι εκείνο που θα υπερισχύσει:

«Η αλήθεια των αριθμών προετοιμάζει για ένα ματς με αρκετά γκολ. Θα μου αρκούσε το 0-0 ή το 1-1, αλλά είναι παγίδα το να σκέφτεσαι την ισοπαλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε και στη Σαχτάρ, η οποία είναι ίσως η πιο επικίνδυνη ομάδα του θεσμού εκτός έδρας, ότι παραμένουμε αφεντικά στο γήπεδό μας ανεξάρτητα από τον αντίπαλο» τόνισε ο γερμανός τεχνικός.

Για τον τσέχο αμυντικό χαφ γης Σαχτάρ και έναν εκ των παλαιότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας (αγωνίζεται στην ομάδα από το 2004) Στέφαν Χούμπσμαν, τα πράγματα είναι απλά: «Το έχουμε ξανακάνει οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μας τρομάζει το αήττητο της Ντόρτμουντ. Θεωρώ ότι μπορούμε να σκοράρουμε όσες φορές χρειάζεται για να ανατρέψουμε το προβάδισμά τους και να προκριθούμε» δήλωσε ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής.