Αν και η εφετινή σεζόν εξελίσσεται ως η πιο δύσκολη στην ιστορία της ΑΕΚ καθώς για πρώτη φορά αντιμετωπίζει τόσο έντονα τον κίνδυνο υποβιβασμού σε χαμηλότερη κατηγορία, προκύπτουν και ενθαρρυντικά μηνύματα τα οποία αφορούν στην παρουσία ορισμένων ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Οι Αντώνης Πετρόπουλος και Παύλος Μητρόπουλος κατά πρώτο λόγο και οι Ταξιάρχης Φούντας και Τάσος Τσουμάγκας κατά δεύτερο, έχουν βρει μια θέση στη λίστα με τους υποψήφιους για κλήση στην εθνική ομάδα ποδοσφαιριστές καθώς ο πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος θα παρακολουθήσει το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟ έχοντας στραμμένη την προσοχή του (κυρίως) στους τρεις εκ των τεσσάρων εξ αυτών (δεν θα έχει την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενο τον τιμωρημένο Φούντα).
Το προβάδισμα για μελλοντική (ή άμεση) παρουσία φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο έχουν ασφαλώς οι πιο έμπειροι Πετρόπουλος και Μητρόπουλος οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους από τον περασμένο Ιανουάριο ως σήμερα, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο κατά το β’ γύρο του πρωταθλήματος και να ανασάνει βαθμολογικά.
Οσον αφορά την περίπτωση του 17χρονου Φούντα, θυμίζει αρκετά εκείνη του Σωτήρη Νίνη. Ο εξελίξιμος μεσοεπιθετικός, οποίος ως σήμερα έχει «γράψει» μία συμμετοχή με την Εθνική U-19 ενώ είχε αγωνιστεί σε τέσσερα ματς με την U-17, ενδέχεται να κάνει αμέσως το μεγάλο βήμα (πριν και από τη συμμετοχή του στην Ελπίδων), εφόσον ασφαλώς συνεχίσει να καταγράφει ανοδική πορεία.
Τελευταίος (αλλά όχι έσχατος) προστέθηκε στη λίστα των υπό παρακολούθησης παικτών ο 21χρονος Τσουμάγκας, ποδοσφαιριστής ο οποίος αποτελεί τη μεταγραφική έκπληξη του περασμένου Ιανουαρίου για την ΑΕΚ, καθώς οι ως σήμερα εμφανίσεις του στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι ως επί το πλείστον θετικότατες, σε μία θέση που δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στην Ελλάδα και για την οποία ο κ. Σάντος βρίσκεται μονίμως σε αναζήτηση επιπλέον λύσεων.